Κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος από την Αργυρώ! Απλά θεϊκά!
Για τα κανελόνια
24 κανελόνια
2 φλ. κρέμα γάλακτος (με χαμηλά λιπαρά)
600 γρ. ντοματα τριμμενη
1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
1 φλ. κασέρι τριμμένο
Για τη γέμιση
- 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (δύο φορές περασμένο)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τριμμένη ντομάτα
- 1/2 ξύλο κανέλας
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/4 φλ. κονιάκ
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 αυγά χτυπημένα
Για τη σάλτσα ντομάτα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελ. σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 συσκ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 φλ. νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
Στη συνέχεια ροδίζουμε τον κιμά για 7-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα καλά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι.
Έπειτα αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2′.
Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 20΄.
Επίσης αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια.
Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τα αυγά και την παρμεζάνα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κατόπ[ιν γεμίζουμε τα κανελόνια με το χέρι, με κορνέ, ή με κουταλάκι.
Βάζουμε στο ταψί τις μισές ντομάτες και τη μισή κρέμα γάλακτος.
Ακουμπάμε τα κανελόνια πάνω στη σάλτσα.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα
Πασπαλίζουμε με τα τυριά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Ακουμπάμε στην επιφάνεια του φαγητού βουτυρωμένη αντικολλητικό χαρτί.
Ψήσιμο – Χρόνος ψησίματος
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 25΄ σκεπασμένα.
Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 160°C, ψήστε στην μεσαία σχάρα και μειώστε τον χρόνο ψησίματος κατά 10′.
Χορηγούμενο