Advertisement
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Θεϊκά» νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών της γιαγιάς

Η συνταγή που θα κλέψει τις εντυπώσεις

Advertisement

«Θεϊκά», νηστίσιμα, μπιφτέκια λαχανικών της γιαγιάς… Η συνταγή που θα κλέψει τις εντυπώσεις

Η Σαρακοστή είναι μια περίοδος που συχνά συνδέεται με στερήσεις, ειδικά όσον αφορά το φαγητό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσουμε τη γεύση και την ποικιλία των πιάτων μας. Αντίθετα, μπορούμε να ανακαλύψουμε νέες, νόστιμες και θρεπτικές συνταγές που είναι ιδανικές για την περίοδο της νηστείας.

Μια εξαιρετική επιλογή είναι τα νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών, μια συνταγή που συνδυάζει την απλότητα με την πλούσια γεύση. Αυτά τα μπιφτέκια δεν είναι μόνο νηστίσιμα, αλλά και γεμάτα θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για όλη την οικογένεια.

Η συνταγή που ακολουθεί είναι μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής της γιαγιάς, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της νηστείας. Είναι εύκολη, γρήγορη και δεν απαιτεί τηγάνισμα, καθιστώντας τα μπιφτέκια ακόμα πιο υγιεινά.

«Θεϊκά» νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών της γιαγιάς – Τα υλικά που θα χρειαστείτε

4 πατάτες μέτριες
2 καρότα
2 κρεμμύδια
1 κούπα αρακά
1 κούπα καλαμπόκι
Λίγο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Κύμινο
Τριμμένη φρυγανιά

Advertisement

Αγιορείτικη σπανακόπιτα με μανιτάρια και χειροποίητο φύλλο

«Θεϊκά» νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών της γιαγιάς – Η εκτέλεση βήμα – βήμα

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά. Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ξεχωριστή κατσαρόλα, βράζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι. Αν χρησιμοποιούμε καλαμπόκι κονσέρβα, το προσθέτουμε στο τέλος.
Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
Σε ένα μπολ, λιώνουμε τις πατάτες και τα καρότα με ένα πιρούνι ή με ένα μπλέντερ χειρός. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον αρακά, το καλαμπόκι, την τριμμένη φρυγανιά, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέτουμε λίγη ακόμα φρυγανιά.
Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Σουπιές με σπανάκι: Υπέροχη αγιορείτικη συνταγή!
Αυτά τα νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα. Μπορούν να συνοδευτούν με μια πράσινη σαλάτα ή με μια σάλτσα γιαουρτιού.


Χορηγούμενο

Advertisement

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Advertisement
Back to top button