ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Θεϊκή μους σοκολάτας με αβοκάντο: Χωρίς ζάχαρη- Έτοιμη σε 5 λεπτά!

Ένα ενδιαφέρον επιδόρπιο που μπορείς να προσθέσεις στο μενού σου είναι ένας μους σοκολάτας με αβοκάντο! Δοκιμάστε το!

Υλικά

Για τη μους σοκολάτας με αβοκάντο

3 πολύ ώριμα και μαλακά αβοκάντο κομμένα σε κομμάτια
2/3 φλ. κακάο σκόνη
2/3 φλ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά (ή κρέμα καρύδας)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για γαρνίρισμα
Λίγη σοκολάτα
Είναι πολύ βασικό, τα αβοκάντο να είναι πολύ ώριμα και πολύ μαλακά, ώστε η μους να έχει βελούδινη υφή. Αν είναι πιο σκληρά δεν θα λιώσει το αβοκάντο και δεν θα γίνει η μους λεία και ομοιόμορφη.

Δείτε εδώ πώς να κάνετε το αβοκάντο να ωριμάσει πιο γρήγορα και πως να το τεμαχίσετε εύκολα και γρήγορα.

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, και να σχηματιστεί η ελαφριά μους.

Ισομοιράζουμε με ένα κουτάλι σε ψηλά ποτήρια.

Σερβίρεται αμέσως ή ακόμα πιο δροσερή από το ψυγείο.

Αγαπάτε το αβοκάντο; Δείτε εδώ περισσότερες νόστιμες και υγιεινές συνταγές!

Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

 

Back to top button