Για τη μους σοκολάτας με αβοκάντο
3 πολύ ώριμα και μαλακά αβοκάντο κομμένα σε κομμάτια
2/3 φλ. κακάο σκόνη
2/3 φλ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά (ή κρέμα καρύδας)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για γαρνίρισμα
Λίγη σοκολάτα
Είναι πολύ βασικό, τα αβοκάντο να είναι πολύ ώριμα και πολύ μαλακά, ώστε η μους να έχει βελούδινη υφή. Αν είναι πιο σκληρά δεν θα λιώσει το αβοκάντο και δεν θα γίνει η μους λεία και ομοιόμορφη.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, και να σχηματιστεί η ελαφριά μους.
Ισομοιράζουμε με ένα κουτάλι σε ψηλά ποτήρια.
Σερβίρεται αμέσως ή ακόμα πιο δροσερή από το ψυγείο.
Αγαπάτε το αβοκάντο; Δείτε εδώ περισσότερες νόστιμες και υγιεινές συνταγές!
Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Οι ψυχές ζουν και μας βλέπουν; Τι συμβαίνει κατά τις πρώτες ημέρες και αμέσως μετά…
Τι ήταν η Ιωάννα πριν γίνει η γνωστή Τούνη; Όλα στη φόρα... Πως από τα…
Το μέτρο της αλλαγής της ώρας θα ισχύσει κανονικά και φέτος. Η μετάβαση από τη…
Με ποιόν παντρεύτηκε η πρώην σύζυγος διάσημου ηθοποιού και έγινε κόμισσα; Το πολύκροτο διαζύγιο και…
Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D... Όλα όσα πρέπει να…
Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον πρώην ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό…