Θεϊκή συνταγή: Γλυκό ψυγείου με κεράσι και γιαούρτι… Εύκολο, ελαφρύ, δροσιστικό και πεντανόστιμο
Το καλοκαίρι επιβάλλει δροσερά, ελαφριά και απολαυστικά γλυκά, και αυτή η συνταγή για γλυκό γιαούρτι με ζελέ κεράσι έρχεται να καλύψει ακριβώς αυτή την ανάγκη. Πρόκειται για ένα εύκολο στην παρασκευή επιδόρπιο που συνδυάζει την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού με τη φρουτώδη γεύση του κερασιού και την ανάλαφρη αίσθηση του ζελέ. Είναι ιδανικό για τις ζεστές μέρες, προσφέροντας μια γευστική και ταυτόχρονα δροσερή εμπειρία.
Το πλεονέκτημα αυτής της συνταγής είναι η απλότητά της, καθώς απαιτεί ελάχιστα υλικά και χρόνο προετοιμασίας, ενώ το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό και γευστικό. Είτε ψάχνετε για ένα γρήγορο επιδόρπιο μετά το φαγητό, είτε για ένα ελαφρύ σνακ, είτε ακόμα και για ένα γλυκό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας χωρίς κόπο, το γλυκό γιαούρτι με ζελέ κεράσι είναι η ιδανική επιλογή.
1 συσκευασία (100g) ζελέ κεράσι: Αυτή είναι η βάση για τη φρουτώδη γεύση και την υφή του γλυκού μας.
250 ml βραστό νερό: Απαραίτητο για τη διάλυση της σκόνης του ζελέ.
250 ml κρύο νερό: Συμβάλλει στην ομογενοποίηση και τη σταθεροποίηση του ζελέ.
1 κεσέ (200g) γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά: Το στραγγιστό γιαούρτι προσδίδει την απαραίτητη κρεμώδη υφή και μια ελαφρώς ξινούτσικη νότα που ισορροπεί τη γλυκύτητα του ζελέ. Η επιλογή με 2% λιπαρά το καθιστά πιο ελαφρύ.
1 κούπα ψιλοκομμένα κεράσια: Τα φρέσκα κεράσια (ή ακόμα και κατεψυγμένα, αφού αποψυχθούν) προσθέτουν μια έξτρα φρουτώδη διάσταση, υφή και οπτική ομορφιά στο γλυκό.
Δείτε επίσης – Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό: Δροσερή πανακότα με καλοκαιρινά φρούτα!
Διαλύστε το ζελέ: Σε ένα μπολ, αδειάστε τη σκόνη του ζελέ κεράσι. Προσθέστε επίσης το βραστό νερό και ανακατέψτε πολύ καλά με ένα κουτάλι ή σύρμα μέχρι η σκόνη να διαλυθεί εντελώς. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μείνει κόκκοι στον πάτο του μπολ.
Προσθέστε το κρύο νερό: Στη συνέχεια, ρίξτε το κρύο νερό στο μπολ και ανακατέψτε ξανά. Αυτό θα βοηθήσει το ζελέ να κρυώσει πιο γρήγορα και να αρχίσει να πήζει.
Ενσωματώστε το γιαούρτι: Προσθέστε το στραγγιστό γιαούρτι στο μείγμα του ζελέ. Ανακατέψτε καλά με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα και να μην υπάρχουν σβόλοι από το γιαούρτι. Το μείγμα θα αποκτήσει ένα απαλό, ροζ χρώμα και μια κρεμώδη υφή.
Προσθέστε τα κεράσια: Ρίξτε τα ψιλοκομμένα κεράσια στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά, ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα.
Ψύξη: Μοιράστε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια ή σε ένα μεγαλύτερο μπολ σερβιρίσματος. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, ή μέχρι να πήξει τελείως και να αποκτήσει τη σωστή υφή.
Δείτε επίσης – Chocotorta Argentina: Το TOP 1 γλυκό ψυγείου που θα λατρέψεις
Μόλις το γλυκό πήξει, είναι έτοιμο να το απολαύσετε! Μπορείτε επίσης να το γαρνίρετε με μερικά φρέσκα κεράσια ή λίγο ξύσμα λεμονιού για έξτρα άρωμα. Καλή σας όρεξη!
Μια σοκαριστική στιγμή καταγράφηκε στην Ινδία. Όταν ένα αεροσκάφος της Air India συνετρίβη στο αεροδρόμιο…
Ένα αεροσκάφος της Air India συνετρίβη σήμερα στο αεροδρόμιο της δυτικής ινδικής πόλης Αχμενταμπάντ. Μέχρι…
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε ουσιαστικά την επέκταση του συμβολαίου του Τζέριαν Γκραντ με τον Παναθηναϊκό,…
Ο Ντίμιταρ Ράντεφ, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Βουλγαρίας, διαβεβαιώνει ότι η χώρα θα διατηρήσει…
Οι συνταξιούχοι θα λάβουν τις συντάξεις Ιουλίου 2025 σημαντικά νωρίτερα από το συνηθισμένο, καθώς οι…
Σύμφωνα με τον έμπειρο ρεπόρτερ Νίκο Ζέρβα στον bwinΣΠΟΡ FM 94.6, ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει…