Θεϊκή τυρόπιτα: Εύκολη, light και φουλ στην πρωτεΐνη! Χωρίς κόπο, ένα τέλειο γεύμα για το γραφείο, την παραλία, το σχολείο και την εκδρομή, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι…
Θεϊκή τυρόπιτα: Εύκολη, light και φουλ στην πρωτεΐνη – Αν αναζητάτε μια ελαφριά αλλά θρεπτική επιλογή για το ταπεράκι σας, αυτή η light τυρόπιτα, που προτείνει ο Μάνος Δημητρούλης*, είναι ό,τι πρέπει για το σχολείο ή τη δουλειά! Με λίγα φύλλα, άφθονη πρωτεΐνη και τέλεια γεύση, αυτή η συνταγή θα σας κερδίσει αμέσως.
Στην Ελλάδα, οι πίτες έχουν ξεχωριστή μάλιστα θέση στην καρδιά μας, και είμαστε βέβαιοι ότι θα απολαύσετε αυτήν τη μοναδική παραλλαγή.
Υλικά για 1 ταψί (16 κομμάτια)
300 ml γάλα Δέλτα Milk χαμηλών λιπαρών
8 φύλλα κρούστας (περίπου 270 γρ.)
150 γρ. λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών (φέτα light)
5 αυγά
60 γρ. ελιές σε ροδέλες
60 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομένες
40 ml ελαιόλαδο
φρέσκο θυμάρι για γαρνίρισμα
και επίσης αλάτι και πιπέρι
Δείτε επίσης – Πεντανόστιμες και δροσερές σαλάτες για άμεση αποτοξίνωση
Βήμα – βήμα πως θα τη φτιάξετε
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα, ένα τα φύλλα κρούστας με πινέλο και τα σουρώνουμε όπως φαίνεται στο βίντεο. Σκεπάζουμε πάντα τα φύλλα με πετσέτα πριν τα τυλίξουμε ώστε να μην ξεραθούν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις ελιές στις τσέπες που έχουν σχηματίσει τα φύλλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, με το γάλα, προσθέτουμε επίσης αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με το μείγμα τα φύλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή για το πως θα φτιάξετε αυτήν την απίστευτη τυρόπιτα
*Μάνος Δημητρούλης – Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος – deltamoms.gr
Χορηγούμενο