Θεϊκή τυρόπιτα: Εύκολη, light και φουλ στην πρωτεΐνη – Αν αναζητάτε μια ελαφριά αλλά θρεπτική επιλογή για το ταπεράκι σας, αυτή η light τυρόπιτα, που προτείνει ο Μάνος Δημητρούλης*, είναι ό,τι πρέπει για το σχολείο ή τη δουλειά! Με λίγα φύλλα, άφθονη πρωτεΐνη και τέλεια γεύση, αυτή η συνταγή θα σας κερδίσει αμέσως.
Στην Ελλάδα, οι πίτες έχουν ξεχωριστή μάλιστα θέση στην καρδιά μας, και είμαστε βέβαιοι ότι θα απολαύσετε αυτήν τη μοναδική παραλλαγή.
300 ml γάλα Δέλτα Milk χαμηλών λιπαρών
8 φύλλα κρούστας (περίπου 270 γρ.)
150 γρ. λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών (φέτα light)
5 αυγά
60 γρ. ελιές σε ροδέλες
60 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομένες
40 ml ελαιόλαδο
φρέσκο θυμάρι για γαρνίρισμα
και επίσης αλάτι και πιπέρι
Δείτε επίσης – Πεντανόστιμες και δροσερές σαλάτες για άμεση αποτοξίνωση
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα, ένα τα φύλλα κρούστας με πινέλο και τα σουρώνουμε όπως φαίνεται στο βίντεο. Σκεπάζουμε πάντα τα φύλλα με πετσέτα πριν τα τυλίξουμε ώστε να μην ξεραθούν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις ελιές στις τσέπες που έχουν σχηματίσει τα φύλλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, με το γάλα, προσθέτουμε επίσης αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με το μείγμα τα φύλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
*Μάνος Δημητρούλης – Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος – deltamoms.gr
Πέρα από τους κοσμοπολίτικους προορισμούς, η Ελλάδα κρύβει νησιά που προσφέρουν ηρεμία και αυθεντικότητα. Χάλκη:…
Ένα νέο αιματηρό περιστατικό συγκλονίζει τον Ισημερινό. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση…
Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα 18 Αυγούστου, με βροχές και καταιγίδες να αναμένονται…
Ο Γιώργος Βαγιαννίδης έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Σπόρτινγκ…
Τα όνειρα για τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου μπορούν να προκαλέσουν έντονη ανησυχία. Όμως οι…
Στις 18 Αυγούστου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Φλώρου και Λαύρου, διδύμων…