Χορηγούμενο
EΛΛΑΔΑ

Θηλειές ακρίβειας και επιτοκίων ‘πνίγουν’ επιχειρήσεις, νοικοκυριά και δανειολήπτες!

Έρχονται και νέες αυξήσεις - 'φωτιά!' σε καύσιμα, βασικά τρόφιμα και επιτόκια!

Χορηγούμενο

Συνεχίζει να καλπάζει η ακρίβεια, με τις ‘θηλειές’ να περισφίγγουν ολοένα και περισσότερο επιχειρήσεις, νοικοκυριά και δανειολήπτες! Νέο σοκ από τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ακριβαίνουν, ξανά, ανεξέλεγκτα οι τιμές στα καύσιμα. Και νέες ανατιμήσεις – ‘φωτιά’ σε βασικά τρόφιμα, στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Μειώνουν κι άλλο τις αγορές τους οι καταναλωτές.

Γαλακτοκομικά, ελαιόλαδο και απορρυπαντικά, συνεχίζουν το ράλι ανόδου και τον Φεβρουάριο, με τις λίστες με τις νέες τιμές χονδρικής που φτάνουν στα σούπερ μάρκετ να ετοιμάζονται να περάσουν τις αυξήσεις και στα ράφια.

Ελπίδα στην κατεύθυνση της συγκράτησης των τιμών των προϊόντων δίνει η μείωση κατά 16% της τιμής του φυσικού αερίου, κάτι που οδήγησε σε μείωση 31% στην τιμή της χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι συγκεκριμένες εξελίξεις αναμένεται πάντως να φέρουν και σημαντικές μειώσεις στις κρατικές επιδοτήσεις των λογαριασμών, χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι καταναλωτές.

«Σχεδιάζουμε τα νέα καλάθια. Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του, η κρίση είναι μεγάλη αλλά και η κυβέρνηση είναι εδώ για να βοηθήσει όλους όσοι έχουν ανάγκη», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Τι να κάνει το Market Pass;

Πρεμιέρα αναμένεται εν τω μεταξύ να κάνει το Market Pass από την πρώτη του νέου μήνα. Πρόκειται για την κάρτα αγορών, μέσω της οποίας θα επιδοτείται μέρος των αγορών του νοικοκυριού. Έτσι, για ζευγάρι με δύο παιδιά και 520 ευρώ μηνιαίες αγορές η μηνιαία ενίσχυση θα είναι 52 ευρώ.

«Ανοίγει μέσα στις επόμενες ημέρες. Όσοι επιλέξουν να πάρουν την άυλη κάρτα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν και στις λαϊκές αγορές. Όπου υπάρχει POS», ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Αυξήσεις και στα καύσιμα

Αυξήσεις καταγράφονται και στις τιμές των καυσίμων. Με την αμόλυβδη να φτάνει το 1,91/λίτρο, ενώ μικρή αύξηση καταγράφει και το πετρέλαιο κίνησης. Αύξηση κατά 14,5% έχει το πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μείωση της κρατικής επιδότησης.

Αυξάνει κι άλλο τα επιτόκια η ΕΚΤ

Άσχημα τα νέα και για τους δανειολήπτες. Καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να αυξήσει το βασικό επιτόκιο ξανά, θεωρώντας πως ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button