Χορηγούμενο
ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στη Ρωσία: Νεκρός ο εφευρέτης του εμβολίου Sputnik – V!

Βρέθηκε στραγγαλισμένος στο διαμέρισμά του!

Χορηγούμενο

Νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του με σημάδια στραγγαλισμού βρέθηκε ο Ρώσος ιολόγος Andrey Botikov, ο οποίος βοήθησε στην ανάπτυξη του εμβολίου Sputnik – V κατά του κορονοϊού το 2020.

Η ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας (ICR) αναζητά στοιχεία για τη δολοφονία του επιστήμονα. Η σορός του οποίου εντοπίστηκε στο σπίτι του στη βορειοδυτική Μόσχα την Πέμπτη 2 Μαρτίου.

Οι Αρχές πιστεύουν πως ένας 29χρονος, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί, είναι ο δράστης που στραγγάλισε το θύμα με ζώνη. Μπαίνοντας, μάλιστα, στο σπίτι του με σκοπό να του αποσπάσει χρήματα.

Πληροφορίες της Daily Mail αναφέρουν ότι ο συλληφθείς φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν επίσης ότι ο ύποπτος, γνωστός ως Alexei Z, είχε περάσει 10 χρόνια στη φυλακή με την κατηγορία της παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών.

Ποιος ήταν ο Andrey Botikov

Το θύμα ήταν ανώτερος ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών για την Επιδημιολογία και τη Μικροβιολογία.

Είχε εργαστεί, επίσης, στο παρελθόν στο Κρατικό Ινστιτούτο Ιολογίας ως ανώτερος επιστήμονας. Του είχε απονεμηθεί μάλιστα το Παράσημο Αξίας για την Πατρίδα για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του εμβολίου Sputnik V.

Ωστόσο, οι επικριτές ανέφεραν ότι το εν λόγω εμβόλιο εγκρίθηκε χωρίς ισχυρή έρευνα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.


Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button