Χορηγούμενο
EΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τέμπη – Μαρτυρία σοκ: «Κοπέλα κρατούσε το κομμένο της πόδι! Νεκροί παντού…»

Χορηγούμενο

Μια νέα μαρτυρία από νεαρή επιβάτιδα του μοιραίου τρένου στα Τέμπη συγκλονίζει καθώς, όπως αναφέρει η ίδια, είδε παντού γύρω της αίματα και νεκρούς. «Μια κοπέλα κρατούσε το κομμένο της πόδι», περιέγραψε σοκάροντας η Μιχαέλα Φρουδαράκη από το Ηράκλειο, που ταξίδευε από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη με την επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την εμπορική.

Η Κρητικιά με καταγωγή από τον Μοχό, φορώντας, μάλιστα, κολάρο στον λαιμό, μίλησε στo Creta TV και αναφέρθηκε σε όσα δραματικά συνέβησαν κατά το τρομακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

«Είχα μπει στο τρένο από την αρχή, μάλιστα, του ταξιδιού, από την Αθήνα. Ήμουν σε όλη τη διαδρομή. Είχαμε σταματήσει για λίγο στη Λάρισα και μας είπαν πως υπήρχε 15λεπτη καθυστέρηση λόγω κίνησης των γραμμών. Μετά από ένα τέταρτο ξεκινήσαμε κανονικά και κάποιοι… πέθαναν. Δεν κάνω συχνά αυτό το δρομολόγιο. Ήταν μοιραίο», είπε ξεκινώντας την αφήγηση των όσο διαδραματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης.

«Από θαύμα γλίτωσα»

«Την ώρα της σύγκρουσης έβλεπα ταινία με μια κοπέλα που καθόταν δίπλα μου. Ήμουν στο 4ο βαγόνι, περίπου στη μέση. Χτυπηθήκαμε κι εμείς. Λένε για το 3ο βαγόνι γιατί είχαν θανάτους ενώ εμείς δεν είχαμε νεκρούς. Εκεί που καθόμουν, χτύπησε το τρένο το άλλο. Φανταστείτε φορούσα ακουστικά, ευτυχώς, διότι με τη σύγκρουση έπεσα και μου κάλυψαν τα μάτια, που έπεσαν πάνω γυαλιά. Είμαι τυχερή, από θαύμα γλίτωσα. Είδα ανθρώπους με αίματα. Εγώ δεν έπαθα τίποτα σε σχέση με άλλους», είπε χαρακτηριστικά.

«Βλέπαμε φωτιές δίπλα μας»

«Στην αρχή δεν είχαμε καταλάβει ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή, ήμασταν σε σύγχυση. Το μόνο που βλέπαμε ήταν καπνός. Βλέπαμε φωτιές δίπλα μας, μικρές, το σημείο ήταν εκεί που χτύπησε το άλλο τρένο. Επικρατούσε κομφούζιο. Η μια πόρτα είχε ανοίξει κανονικά αλλά ήταν από εκεί που είχε φωτιά και δεν μπορούσαμε να βγούμε. Ήταν ο γκρεμός. Ειλικρινά δεν μπορώ να διακρίνω αν είδα φως λόγω της φωτιάς ή αν ήταν στο τρένο. Είδα τους φακούς όταν περάσαμε τις φωτιές. Κατεβήκαμε και ήταν όλο σίδερα, προχωρήσαμε λίγο πιο κάτω και πιανόμασταν από το εμπορικό τρένο με το οποίο συγκρουστήκαμε, κάποιοι έπεφταν κάτω και χτυπούσαν γιατί δεν μπορούσαν να προχωρήσουν. Σκαρφαλώσαμε πάνω στο ένα βαγόνι και περάσαμε από την άλλη πλευρά», συνεχίζει την συγκλονιστική περιγραφή η νεαρή επιβάτιδα που έζησε τον εφιάλτη.

«Είδα μια κοπέλα να κρατάει το κομμένο της πόδι, ακρωτηριασμούς, νεκρούς, τραυματίες, αίματα…»

«Ευτυχώς δεν είχε απόλυτο σκοτάδι λόγω φωτιάς. Ήταν, μάλιστα, πάρα πολύ μεγάλη, βλέπαμε καλά σε σχέση με το απόλυτο σκοτάδι. Βλέπαμε μπροστά μας άτομα νεκρά, είδα μια κοπέλα να κρατάει το κομμένο της πόδι, ακρωτηριασμούς, νεκρούς, τραυματίες, αίματα παντού. Είδα έναν νεαρό νεκρό στο έδαφος, δεν ήθελα να δω άλλο… Ήρθαν ασθενοφόρα, μια κοπέλα είχε καταπιεί γυαλιά», ανέφερε σχετικά με τις σοκαριστικές εικόνες που είδε μπροστά της.

«Δεν πήρα τους γονείς μου, τους πήρα την επόμενη μέρα το πρωί. Τους είχα στείλει ότι έφτασα. Είχαμε μιλήσει πολύ νωρίτερα, τους είπα ότι έφτασα για να μην ανησυχήσουν. Τους πήρα πολύ νωρίς και τους ενημέρωσα τι έγινε…», τόνισε ενώ πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν θα ξαναμπώ σε τρένο. Δεν θα ξαναμπώ σίγουρα με τέτοιες συνθήκες. Στο εξωτερικό είναι πιο ελεγχόμενα, ίσως να το έκανα».

Για το αν θα κινηθεί νομικά είπε: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω με σιγουριά αλλά είναι πολύ πιθανό και θα παρότρυνα κι άλλους να το κάνουν για να υπάρξει κινητοποίηση, κοντέψαμε να πεθάνουμε».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη σοκαριστική μαρτυρία της νεαρής κοπέλας

-Πρώτη Θέση-▪️ Η συγκλονιστική περιγραφή της νεαρής από το Ηράκλειο που ήταν στο μοιραίο τρένο και μίλησε στην Τηλεόραση CRETA και στην «Πρώτη Θέση»

Δημοσιεύτηκε από TV CRETA – Παγκρήτια Ραδιοτηλεόραση Α.Ε. στις Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button