ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Τι κρύβεται πίσω από την «Κιβωτό του Κόσμου»; Ο πατέρας Αντώνιος, οι σωματοφύλακες και ο τζίρος που ζαλίζει! Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης!

Μορφή ‘χιονοστιβάδας’ έχουν λάβει τις τελευταίες ημέρες οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» και για τον ιδρυτή της, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, τραβώντας ξαφνικά όλα τα φώτα της επικαιρότητας, κυριολεκτικά, απάνω τους. Εμείς πάντως εξακολουθούμε να έχουμε ακόμη μία ελπίδα, πως πίσω από όλα αυτά ίσως κρύβονται κάποια ‘περίεργα’ και ‘σκοτεινά’ συμφέροντα ή ακόμη και σκοπιμότητες και πως όλα αυτά που ακούγονται είναι ένα κακόγουστο αστείο.

Σύμφωνα, πάντα, με τις καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα -και το κακό είναι πως συνεχίζουν να γίνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς-, ο πατέρας Αντώνιος μεταμορφώνεται στη συνείδηση όλων από «άγγελος» σε «δαίμονα» προκαλώντας φρίκη και αποτροπιασμό όλα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Γιατί κυκλοφορούσε με σωματοφύλακες;
Μια από τις τελευταίες ‘αποκαλύψεις’, που μας σόκαρε όλους, μιλάει πρώην τρόφιμους των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου», οι οποίοι είχαν αναλάβει τον «ειδικό ρόλο» της ασφάλειας και προστασίας του επικεφαλής της ΜΚΟ, δηλαδή εργάζονταν ως… σωματοφύλακές του πατέρα Αντώνιου!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega και τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι περισσότεροι είχαν πάει στις δομές από κακοποιητικά περιβάλλοντα και όταν μεγάλωσαν παρέμειναν στην «Κιβωτό» ως εργαζόμενοι και μάλιστα «ειδικού» ρόλου, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις είχαν σκληρή συμπεριφορά απέναντι στα φιλοξενούμενα παιδιά παίζοντας το ρόλο του… ‘θηριοδαμαστή’.

Ποιός είναι τελικά ο πατέρας Αντώνιος;
Σύμφωνα με τα όσα έχουν μέχρι στιγμής αποκαλυφθεί ο πατέρας Αντώνιος φαίνεται πως είχε έναν πρωτοφανή τρόπο που ενεργούσε και κινούνταν.

Απαιτούσε να έχει γύρω του ολόκληρη κουστωδία, του άρεσε να εξουσιάζει, επέβαλε να τον αποκαλούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο και μέσα σε όλη αυτή την εικόνα που πουλούσε, έπρεπε να περιβάλλεται από σωματοφύλακες και συγκεκριμένα άτομα της ΜΚΟ. Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι τα εξής: Γιατί χρειαζόταν τους σωματοφύλακες ο πάτερ; Ποιοί τον απειλούσαν και γιατί όλα αυτά έρχονται στην επιφάνεια μετά από 25 χρόνια λειτουργίας της ΜΚΟ και συγκεκριμένα σήμερα με τόσα σκάνδαλα να πλανώνται στον αέρα και την ακρίβεια να πνίγει όλο και περισσότερο τους Έλληνες πολίτες;

Πάνω από € 100 εκατομμύρια ο τζίρος της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»! Τι ρόλο έπαιζε η κυβέρνηση;

Κι όμως η ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» είχε πάνω από € 100 εκατομμύρια τζίρο!

Και εδώ οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και ιδιαιτέρως της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως ενώ αντίστοιχη ευθύνη φέρει και το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο είχε ανοίξει τις κάνουλες και έδινε αφειδώς οικονομικές ενισχύσεις στην ΜΚΟ.

Οι χρηματοδοτήσεις ήταν 100 εκατ. ευρώ μόνο για το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι κρατικές επιδοτήσεις  γίνονταν ανά κεφάλι (δηλαδή ανά παιδί που φιλοξενούσε η δομή).

Και φυσικά, από τα χρήματα αυτά έτρωγαν πολλοί! Πάρα πολλοί!

Από τα όσα καταγγέλλονται και πέρα από κακοποιήσεις ή ασέλγειες και ξυλοδαρμούς ή σοκαριστικές τιμωρίες, φαίνεται ότι τα παιδιά τα ενοικίαζαν ως εργάτες για διάφορες αγροτικές εργασίες.

Έτσι λοιπόν τα χρήματα έρεαν ασταμάτητα προς την ΜΚΟ και υποτίθεται ότι τα έσοδα αυτά  προορίζονταν για τη στήριξη των χτυπημένων από τη μοίρα και τη ζωή παιδιών.

Απλά να θυμίσουμε, πως τα παλιά τα χρόνια αυτό λεγόταν δουλεία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.

Back to top button