Η ιδανική συνταγή όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θέλετε να φτιάξετε ένα θρεπτικό και χορταστικό γεύμα. Η ιταλική frittata, ή αλλιώς ομελέτα φούρνου, είναι ένα πιάτο με βάση το αυγό, που αξίζει σίγουρα να φτιάξετε.
Πρόκειται για μια απλή και οικονομική συνταγή, η οποία επιδέχεται αμέτρητες παραλλαγές, ανάλογα με τα γούστα σας -είτε με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό, είτε με σπαράγγι, κρεμμύδι και μανιτάρια, είτε με τυριά και ζαμπόν, είτε με οποιοδήποτε συνδυασμό σας αρέσει.
Όπως και αν τη φτιάξετε, το σίγουρο είναι πως θα είναι απολαυστικότατη και λόγω του αυγού και της πρωτεΐνης θα σας κρατήσει χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα σας.
6 αυγά
μια πρέζα αλάτι
μια πρέζα πιπέρι
150 ml γάλα
150 γρ φέτα τριμένη
150 γρ. τυρί τσένταρ
150 γρ. ζαμπόν
Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τ’ αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το γάλα, το τυρί τσένταρ, φέτα και το ζαμπόν κομμένο κομματάκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 180 °C, μέχρι να ροδίσει.
Οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων του Final Four 2025 στο Άμπου Ντάμπι, Κώστας Σλούκας (Παναθηναϊκός),…
Ο e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε τις ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Ιουνίου. Οι οποίες θα καταβληθούν στις…
Μια δημοσιογράφος/υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κατηγορείται για απάτη άνω των 70.000 ευρώ ενόψει του Final Four…
Δύο μέλη του προσωπικού της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον δολοφονήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης κοντά…
Στις 22 Μαΐου, ένας ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Νεάπολης Λασιθίου ταρακούνησε την Κρήτη.…
Περιβαλλοντικό έγκλημα στη Βάρκιζα με Επικίνδυνα Τοξικά Απόβλητα στη Μαρίνα και στην Παραλία; Κραυγή αγωνίας…