ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι υποστηρίζει ο Σύμβουλος του Μητσοτάκη που αποκάλεσε τα κατεχόμενα… «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»;

Αδιανόητες δικαιολογίες και εξοργιστικοί ισχυρισμοί!

Μετά την κατακραυγή που ακολούθησε την αποκάλυψη της ενέργειας του Ειδικού Συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Τσάφου να αποκαλέσει τα κατεχόμενα της Κύπρου ως «ΤΔΒΚ», όρος που φυσικά χρησιμοποιείται μόνο από την Τουρκία, το επαίσχυντο tweet «διεγράφη από τον συντάκτη του», με μία απίστευτη και συγχρόνως εξοργιστική δικαιολογία.

Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για μία άθλια δικαιολογία και μία άκρως επικίνδυνη και υποβολιμαία ενέργεια…

Το επίσης αδιανόητο είναι ότι ο κ. Τσάφος είχε υποστηρίξει μέσω άρθρου του στην «Καθημερινή», πως «η πρόταση για αγωγό προς την Τουρκία φαίνεται πιο ελκυστική τώρα απ’ ό,τι στο παρελθόν». Σε μια περίοδο όπου έμπαινε η «ταφόπλακα» με αμερικανική σφραγίδα στον EastMed, ο Νίκος Τσάφος εκφραζόταν υπέρ του «πόθου» των Τούρκων.

Γιατί αυτός είναι ο πόθος της Τουρκίας. Να γίνει κυρίαρχος στην Ανατολική Μεσόγειο και να κάνει την Ευρώπη να πέσει ακόμα πιο χαμηλά στα πόδια της παρακαλώντας την Άγκυρα. Και ένας αγωγός Ισραήλ-Τουρκίας, που θα λειτουργήσει ως εναλλακτικός του ρωσικού φυσικού αερίου, θα κάνει ακριβώς αυτό. Θα αναβαθμίσει αυτομάτως τον ρόλο της Άγκυρας σε ένα ζωτικής σημασίας ζήτημα της Ευρώπης όπως το ενεργειακό.

Τι είχε πει ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ

«Η πιο οικονομική, πιο εφαρμόσιμη και ταχύτερη λύση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η λύση στην οποία βρίσκεται η Τουρκία. Βούληση προς αυτή την κατεύθυνση άρχισε να διαμορφώνεται και από άλλες χώρες.» είχε πει προ μηνών περίπου, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ!

Το αξιοσημείωτο είναι, πως ενώ κανείς θα περίμενε ο κύριος Τσάφος να δίνει μάχη για τα Εθνικά συμφέροντα, φαίνεται να… ‘σκοτώνεται’ για να κάνει την Τουρκία ενεργειακό κόμβο και να σβήσει την Ελλάδα από τον ενεργειακό χάρτη!…

Back to top button