ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τηγανιά μανιταριών: Πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Το απόλυτο ορεκτικό ή ακόμα και κυρίως για χορτοφάγους και όχι μόνο! Δείτε πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη τηγανιά μανιταριών!

Συστατικά

150 γρ. Μπέικον
4 Κρεμμύδια
2 κ.σ. MAGGI Υγρός Ζωμός Κοτόπουλου
1 Φύλλο δάφνης
60 γρ. Ξύδι, βαλσάμικο
80 γρ. Μέλι
250 γρ. Μαύρη μπύρα
0.5 κ.γλ. Αλάτι
0.5 κ.γλ. Μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κιλό Μανιτάρια λευκά

Εκτέλεση

1. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά τα κομματάκια από το μπέικον
σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέσα σε μια βαθιά
και πλατιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, μέχρι να
πάρουν χρώμα.
2. Σουρώνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μικρό
σουρωτήρι και το κρατάτε στην άκρη. Αλατοπιπερώνετε
ελαφρά το μπέικον.
3. Χωρίς να ρίξετε άλλο λάδι στην ίδια κατσαρόλα βάζετε τη
½ ποσότητα από τα μανιτάρια και τα σοτάρετε πάρα
πολύ καλά σε δυνατή φωτιά για αρκετή ώρα μέχρι να
πάρουν χρώμα. Αφαιρείτε από τη φωτιά, κρατάτε σε ένα
μπολ και συνεχίζετε με το άλλο ½ από τα μανιτάρια
ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
4. Όταν είναι έτοιμα όλα τα μανιτάρια τότε τα επιστρέφετε
όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον και
συνεχίζετε σβήνοντας με το ξύδι. Ξύνετε τυχόν
κομματάκια που έχουν κολλήσει στην κατσαρόλα με μια
ξύλινη κουτάλα τα οποία θα δώσουν την ωραία γεύση
στη σάλτσα σας.
5. Προσθέτετε το μέλι, τη μπύρα, τις 2 κουταλιές της
σούπας MAGGI Υγρό ζωμό κοτόπουλου και τα
κρεμμύδια, ανακατεύετε και σκεπάζετε με το καπάκι της
κατσαρόλας αφήνοντας ελάχιστο άνοιγμα για να φεύγουν
οι πολλοί ατμοί.
6. Βράζετε για 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά και η τηγανιά
με μανιτάρια είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Αυξήσεις στους στρατιωτικούς: Πώς θα καταβληθούν και ποια τα ποσά

Οι μισθοί των στρατιωτικών θα αυξηθούν μόνιμα. Με τα ποσοστά να κυμαίνονται από 13% έως…

26 λεπτά ago

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πληρώνονται σήμερα (28/3) – Πληρωμές μέσω καρτών και λογαριασμών

Σήμερα, Παρασκευή 28 Μαρτίου 2025, ο ΟΠΕΚΑ προχωρά στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων για τον μήνα…

35 λεπτά ago

Τζόρτζια Σιακαβάρα: “Προτιμώ τη λαϊκή από τις μπουτίκ”

Η Τζόρτζια Σιακαβάρα, σε δηλώσεις της, εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχει ξοδέψει ποτέ μεγάλα…

48 λεπτά ago

Σύλληψη και του δικηγόρου του Ιμάμογλου: Νέα κλιμάκωση της έντασης στην Τουρκία

Στην Τουρκία, ο δικηγόρος του Εκρέμ Ιμάμογλου, δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, συνελήφθη. Όπως ανακοίνωσε ο Τουράν…

55 λεπτά ago

Η Λαμπάδα της Ανάστασης: Ιστορία και συμβολισμός

Το Πάσχα, πέρα από την κορυφαία χριστιανική γιορτή, συνδέεται άρρηκτα με το ρόλο του νονού…

1 ώρα ago

Προσοχή: Σοκολάτα με έντομα στην ελληνική αγορά – Εντολή για ελέγχους

Η Ευρώπη προειδοποίησε την Ελλάδα για την παρουσία εντόμων σε σοκολάτες. Στις 12 Φεβρουαρίου, το…

1 ώρα ago