ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τιραμισού… σε τρούφα: Η αγαπημένη ιταλική συνταγή σε λαχταριστές μπουκίτσες

Published by
Συντακτική Ομάδα

Το τιραμισού, αυτό το εμβληματικό ιταλικό γλυκό, με την απαλή κρέμα μασκαρπόνε, τον αρωματικό εσπρέσο και το βελούδινο κακάο, αποτελεί αγαπημένη επιλογή για πολλούς. Ωστόσο, η κλασική εκδοχή του αποκτά μια νέα, απολαυστική μορφή: αυτή της τρούφας.

 

Οι τρούφες τιραμισού είναι μικρές, ατομικές μπουκίτσες. Ιδανικές για κέρασμα, που συμπυκνώνουν όλη τη γεύση και την υφή του αγαπημένου γλυκού. Η παρασκευή τους είναι απλή και γρήγορη, αρκεί μόνο λίγη αναμονή στο ψυγείο. Ας δούμε την αυθεντική συνταγή.

Συνταγή για Τρούφες Τιραμισού

Υλικά (για 30-40 κομμάτια)
250 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε

180 γρ. σαβαγιάρ

60 γρ. ζάχαρη άχνη

60 ml καφές εσπρέσο (ή 1 κ.σ. καφέ στιγμής διαλυμένη σε 60 ml ζεστό νερό)

1 κ.σ. κρασί μαρσάλα, λικέρ καφέ ή γλυκό κρασί (π.χ. Σάμου ή Λήμνου)

Μια πρέζα αλάτι

120 γρ. κακάο σε σκόνη για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Προετοιμασία μίγματος: Φτιάχνουμε τον καφέ και τον αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το μασκαρπόνε, την άχνη ζάχαρη, τον κρύο εσπρέσο, το κρασί ή το λικέρ και το αλάτι. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ή σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Προσθήκη σαβαγιάρ: Θρυμματίζουμε τα σαβαγιάρ με τα δάχτυλα (ή στο μπλέντερ για πιο λεία υφή) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια συμπαγή ζύμη.

Ψύξη: Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1,5 ώρα (ή όλο το βράδυ) μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα. Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να πλάσουμε τις τρούφες εύκολα.

Πλάσιμο και επικάλυψη: Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, παίρνουμε μικρές ποσότητες και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες.

Σερβίρισμα: Ρολάρουμε κάθε μπαλίτσα στο κακάο σε σκόνη για να επικαλυφθεί πλήρως. Τοποθετούμε τις έτοιμες τρούφες σε δίσκο ή δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Μπορούν να σερβιριστούν αμέσως ή να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως δύο ημέρες.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Κόλαση η Μαρία Αντωνά: Στη φόρα φωτογραφία χωρίς εσώρουχο και τα μυστικά της

Η Μαρία Αντωνά αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και εντυπωσιακές παρουσίες στον χώρο των…

46 λεπτά ago

Στα άκρα οι αγρότες στη Θράκη: Απέκλεισαν με μπλόκο τα σύνορα με την Βουλγαρία

Οι αγρότες της Θράκης προχώρησαν σε αποκλεισμό των συνόρων με τη Βουλγαρία, διακόπτοντας τη διέλευση…

1 ώρα ago

«Μόνος στο Σπίτι»: Αποκάλυψη σοκ για το περίφημο καρότσι του Κέβιν μετά από 35 χρόνια

Μία από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές στην κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία «Μόνος στο Σπίτι» (Home Alone)…

1 ώρα ago

Χριστουγεννιάτικο δώρο χωρίς αιτήσεις: Αυτόματη πληρωμή για 65.000 νοικοκυριά – Όλες οι ημερομηνίες πίστωσης

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, περισσότερα από 65.000 νοικοκυριά θα λάβουν φέτος έκτακτη οικονομική ενίσχυση,…

2 ώρες ago

Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι νεκρό στο σπίτι του – Οι αρχές ερευνούν τα αίτια της τραγωδίας

Μία τραγική είδηση συγκλονίζει την Αλεξανδρούπολη, καθώς ένα ζευγάρι βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του…

3 ώρες ago

Νέα προκήρυξη: 196 θέσεις ιατρών για νοσοκομεία και το Εθνικό Δίκτυο Ψυχικής Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε μια σημαντική κίνηση για την αναβάθμιση και στελέχωση του Εθνικού…

3 ώρες ago