Αναζητάτε το ιδανικό, δροσερό καλοκαιρινό γλυκό; Η πανακότα είναι η απάντηση! Αυτό το βελούδινο, ανάλαφρο ιταλικό επιδόρπιο, που δεν χρειάζεται ψήσιμο, συνδυάζεται τέλεια με τη φρεσκάδα των εποχιακών φρούτων, δημιουργώντας μια εκρηκτική γεύση ιδανική για τις ζεστές μέρες.

Υλικά & Εκτέλεση
Για την Πανακότα:
- 500 ml κρέμα γάλακτος (35%+ λιπαρά)
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φύλλα ζελατίνης (ή 1.5 κ.γ. σκόνη)
Για τη Σάλτσα Φρούτων:
- 250 γρ. φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα (π.χ. φράουλες, κεράσια)
- 2-3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ζελατίνη: Αρχικά μαλακώστε τα φύλλα σε κρύο νερό (ή διαλύστε τη σκόνη σε λίγο κρύο νερό).
Πανακότα: Στη συνέχεια ζεστάνετε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μέτρια φωτιά μέχρι να αχνίσει (μην βράσει). Κατόπιν αποσύρετε, προσθέστε τη στραγγισμένη ζελατίνη και ανακατέψτε καλά.
Μετά μοιράστε σε ατομικά μπολάκια και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή ένα βράδυ.
Σάλτσα Φρούτων: Έπειτα σιγοβράστε τα φρούτα, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τέλος, αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρισμα & Συμβουλές
Ωστόσο λίγο πριν σερβίρετε, περιχύστε την παγωμένη πανακότα με την κρύα σάλτσα φρούτων. Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.
Συμβουλές:
Χρησιμοποιήστε ποιοτική κρέμα γάλακτος.
Επίσης μην βράσετε την κρέμα γάλακτος.
Επιπλέον ο χρόνος ψύξης είναι κρίσιμος για να σφίξει σωστά.
Επίσης αυτή η πανακότα είναι η επιτομή της καλοκαιρινής απόλαυσης: απλή, εκλεπτυσμένη και δροσερή! Καλή σας απόλαυση!
Χορηγούμενο