ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Το απόλυτο super food: Βελούδινη σούπα με φρούτα

Έκρηξη γεύσεων, αρωμάτων και βιταμινών στο πιάτο σας!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Εάν θέλετε στη στιγμή το απόλυτο super food τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη σούπα με φρούτα του δάσους, που σας προτείνει ο σεφ Στέλιος Χατζηνικολάου*.

Ένα πιάτο απόλυτα υγιεινό, που, μάλιστα, θα σας μαγέψει με τα χρώματα και τα αρώματά του. Η προετοιμασία του εύκολη και γρήγορη.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και τις αναλυτικές οδηγίες και μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, θα απολαύσετε το απόλυτο super food.

Τα υλικά

1 kg. μείγμα φρούτα του δάσους (φράουλες, μύρτιλα, σμέουρα, βατόμουρα) φρέσκα ή κατεψυγμένα, που έχουν αποψυχθεί
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
¼ κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 φλ. νερό
2 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. νερό, κρύο
6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα για γαρνιτούρα
κλαδάκια φρέσκο θυμάρι η άγριο βασιλικό η μέντα, για γαρνιτούρα

Η εκτέλεση
  • Βήμα 1
    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα φρούτα του δάσους, το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα, το χυμό λεμονιού, τα 2 φλ. νερό και βράζουμε για 5 – 7 λεπτά.
  • Βήμα 2
    Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 1 κ.σ. κρύο νερό .
  • Βήμα 3
    Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, αφήνουμε τη σούπα να πάρει άλλη μία βράση και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Βήμα 4
    Αφήνουμε στην άκρη για λίγο να κρυώσει και αδειάζουμε τη σούπα στον κάδο του μπλέντερ.
  • Βήμα 5
    Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα με βελούδινη υφή.
  • Βήμα 6
    Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ και την βάζουμε σε ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Όταν είναι να την σερβίρουμε ρίχνουμε 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος στο κάθε μπολ, γαρνίρουμε με μύρτιλλα και θυμάρι η άγριο βασιλικό η μέντα, και σερβίρουμε.

*Ο σεφ Στέλιος Χατζηνικολάου έχει εργαστεί ως executive Chef στο AMMOS restaurant στην Κυπαρισσία, ως executive Chef στο bistrot Mad Hatters στην Πάρο, στο Helios restaurant, ως Head Chef στο Bahrain στα UAE, στο Hotel Perrakis στην Άνδρο ως Sous Chef και από το 2018 είναι Private Chef και επίσης ιδιοκτήτης του site www.mediterranean-cuisine.com

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Συναγερμός στην Εύβοια: Μεγάλη φωτιά στον Αλμυροπόταμο – Στη μάχη και εναέρια μέσα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για δασική πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο της Εύβοιας. Η φωτιά εκδηλώθηκε στον…

3 ώρες ago

Λεσόρ στο Final Four: Προπονήθηκε στο Άμπου Ντάμπι και “φορτσάρει” για επιστροφή

Ο Γάλλος σέντερ Ματίας Λεσόρ δίνει μάχη με τον χρόνο για να προλάβει να αγωνιστεί…

3 ώρες ago

Ποιοι γιορτάζουν αύριο 22 Μαΐου 2025

Αύριο Πέμπτη 22 Μαΐου 2025, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τον Άγιο Μάρτυρα Βασιλίσκο. Επίσης τον…

4 ώρες ago

Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει η Παγώνη για τον άγριο ξυλοδαρμό – “Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Αναστάτωση επικρατεί στα Γλυκά Νερά μετά από ένα βίαιο περιστατικό που έστειλε έναν 48χρονο άνδρα…

4 ώρες ago

Αποκάλυψη «βόμβα» από τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη για τον Σπύρο Παπαδόπουλο: «Ήθελε να με φιλάει στο…»

Αποκάλυψη «βόμβα» από τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη για τον Σπύρο Παπαδόπουλο: «Ήθελε να με φιλάει στο...»…

5 ώρες ago

Εικόνες που ανατριχιάζουν: Το σημείο και το σπήλαιο όπου η Αγία Ελένη βρήκε τον Τίμιο Σταυρό του Ιησού Χριστού

Εικόνες που ανατριχιάζουν από το σημείο και το σπήλαιο όπου η Αγία Ελένη βρήκε τον…

6 ώρες ago