ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Το απόλυτο super food: Βελούδινη σούπα με φρούτα

Έκρηξη γεύσεων, αρωμάτων και βιταμινών στο πιάτο σας!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Εάν θέλετε στη στιγμή το απόλυτο super food τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη σούπα με φρούτα του δάσους, που σας προτείνει ο σεφ Στέλιος Χατζηνικολάου*.

Ένα πιάτο απόλυτα υγιεινό, που, μάλιστα, θα σας μαγέψει με τα χρώματα και τα αρώματά του. Η προετοιμασία του εύκολη και γρήγορη.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και τις αναλυτικές οδηγίες και μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, θα απολαύσετε το απόλυτο super food.

Τα υλικά

1 kg. μείγμα φρούτα του δάσους (φράουλες, μύρτιλα, σμέουρα, βατόμουρα) φρέσκα ή κατεψυγμένα, που έχουν αποψυχθεί
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
¼ κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 φλ. νερό
2 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. νερό, κρύο
6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα για γαρνιτούρα
κλαδάκια φρέσκο θυμάρι η άγριο βασιλικό η μέντα, για γαρνιτούρα

Η εκτέλεση
  • Βήμα 1
    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα φρούτα του δάσους, το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα, το χυμό λεμονιού, τα 2 φλ. νερό και βράζουμε για 5 – 7 λεπτά.
  • Βήμα 2
    Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 1 κ.σ. κρύο νερό .
  • Βήμα 3
    Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, αφήνουμε τη σούπα να πάρει άλλη μία βράση και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Βήμα 4
    Αφήνουμε στην άκρη για λίγο να κρυώσει και αδειάζουμε τη σούπα στον κάδο του μπλέντερ.
  • Βήμα 5
    Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα με βελούδινη υφή.
  • Βήμα 6
    Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ και την βάζουμε σε ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Όταν είναι να την σερβίρουμε ρίχνουμε 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος στο κάθε μπολ, γαρνίρουμε με μύρτιλλα και θυμάρι η άγριο βασιλικό η μέντα, και σερβίρουμε.

*Ο σεφ Στέλιος Χατζηνικολάου έχει εργαστεί ως executive Chef στο AMMOS restaurant στην Κυπαρισσία, ως executive Chef στο bistrot Mad Hatters στην Πάρο, στο Helios restaurant, ως Head Chef στο Bahrain στα UAE, στο Hotel Perrakis στην Άνδρο ως Sous Chef και από το 2018 είναι Private Chef και επίσης ιδιοκτήτης του site www.mediterranean-cuisine.com

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν τρώμε τα κουκούτσια από το καρπούζι;

Δεν θα πιστεύετε το τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν τρώμε τα κουκούτσια από το…

25 λεπτά ago

Σοκ στον Ασπρόπυργο: Πυροβόλησαν τρία μικρά παιδιά

Σοκ και τρόμος στον Ασπρόπυργο όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ και πυροβόλησαν με καραμπίνα τρία μικρά…

1 ώρα ago

Final Four 2026: Ο Μποντιρόγκα απαντά για την έδρα – Δύο πόλεις στα φαβορί

Ο πρόεδρος της EuroLeague, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, έδωσε συνέντευξη όπου αναφέρθηκε σε σημαντικά θέματα. Από συναντήσεις…

2 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Ο Ουνάχι “κομμένος” και στα… δεύτερα της Μαρσέιγ

Ορισμένοι ποδοσφαιριστές της Μαρσέιγ έχουν τεθεί εκτός των βασικών πλάνων του προπονητή Ντε Τσέρμπι και…

3 ώρες ago

Ελλάδα: Άμεση συνδρομή με δύο Canadair στην Αλβανία για την πυρκαγιά στη Λέσνιτσα

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα βοήθειας της Αλβανίας για την κατάσβεση της μεγάλης δασικής…

3 ώρες ago

Βοτανικός: Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού παίρνει μορφή – Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Το εργοτάξιο για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις εργασίες…

4 ώρες ago