ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Το απόλυτο super food: Βελούδινη σούπα με φρούτα

Έκρηξη γεύσεων, αρωμάτων και βιταμινών στο πιάτο σας!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Εάν θέλετε στη στιγμή το απόλυτο super food τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη σούπα με φρούτα του δάσους, που σας προτείνει ο σεφ Στέλιος Χατζηνικολάου*.

Ένα πιάτο απόλυτα υγιεινό, που, μάλιστα, θα σας μαγέψει με τα χρώματα και τα αρώματά του. Η προετοιμασία του εύκολη και γρήγορη.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και τις αναλυτικές οδηγίες και μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, θα απολαύσετε το απόλυτο super food.

Τα υλικά

1 kg. μείγμα φρούτα του δάσους (φράουλες, μύρτιλα, σμέουρα, βατόμουρα) φρέσκα ή κατεψυγμένα, που έχουν αποψυχθεί
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
¼ κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 φλ. νερό
2 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. νερό, κρύο
6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα για γαρνιτούρα
κλαδάκια φρέσκο θυμάρι η άγριο βασιλικό η μέντα, για γαρνιτούρα

Η εκτέλεση
  • Βήμα 1
    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα φρούτα του δάσους, το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα, το χυμό λεμονιού, τα 2 φλ. νερό και βράζουμε για 5 – 7 λεπτά.
  • Βήμα 2
    Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 1 κ.σ. κρύο νερό .
  • Βήμα 3
    Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, αφήνουμε τη σούπα να πάρει άλλη μία βράση και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Βήμα 4
    Αφήνουμε στην άκρη για λίγο να κρυώσει και αδειάζουμε τη σούπα στον κάδο του μπλέντερ.
  • Βήμα 5
    Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα με βελούδινη υφή.
  • Βήμα 6
    Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ και την βάζουμε σε ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Όταν είναι να την σερβίρουμε ρίχνουμε 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος στο κάθε μπολ, γαρνίρουμε με μύρτιλλα και θυμάρι η άγριο βασιλικό η μέντα, και σερβίρουμε.

*Ο σεφ Στέλιος Χατζηνικολάου έχει εργαστεί ως executive Chef στο AMMOS restaurant στην Κυπαρισσία, ως executive Chef στο bistrot Mad Hatters στην Πάρο, στο Helios restaurant, ως Head Chef στο Bahrain στα UAE, στο Hotel Perrakis στην Άνδρο ως Sous Chef και από το 2018 είναι Private Chef και επίσης ιδιοκτήτης του site www.mediterranean-cuisine.com

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Υπουργείο Παιδείας: 340.000 € μπόνους σε 272 υπαλλήλους – Ποιοι είναι οι τυχεροί

Σε μια κίνηση επιβράβευσης της συνεισφοράς του δημόσιου υπαλληλικού προσωπικού στην υλοποίηση εθνικών στρατηγικών σχεδίων,…

4 λεπτά ago

Απίστευτο πλήγμα για τον ΠΑΟ: Πελίστρι εκτός για ένα μήνα – Οι επιπτώσεις στα σημαντικά ματς

Άσχημα νέα για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Ουρουγουανός εξτρέμ, Φακούντο Πελίστρι, υπέστη νέα θλάση κατά…

19 λεπτά ago

Θλίψη για τον Νίκο Χαρδαλιά: Πέθανε ο πατέρας του – Το συγκινητικό μήνυμα

Δύσκολες στιγμές βιώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς γνωστοποιήθηκε η απώλεια του πατέρα του.…

35 λεπτά ago

Προσλήψεις 2026: Κατανομή 19.598 θέσεων ανά Υπουργείο και Τομέα

Το Υπουργικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου ενέκρινε τον προγραμματισμό για τη διενέργεια 19.598 μόνιμων προσλήψεων τακτικού…

57 λεπτά ago

Τραγωδία σε σχολείο στον Πειραιά: 13χρονη μαθήτρια πνίγηκε με την τροφή της

Μια τραγική εξέλιξη σημειώθηκε στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, όπου μια 13χρονη μαθήτρια έχασε…

1 ώρα ago

Οδηγός επιβίωσης: Είδη πρώτης ανάγκης και προμήθειες που πρέπει να έχετε σε περίπτωση πολέμου και καταστροφών

Οδηγός Επιβίωσης με είδη πρώτης ανάγκης και βασικές προμήθειες που πρέπει να έχετε σε περίπτωση…

1 ώρα ago