Ανάμεσα στις διάφορες ποικιλίες αχλαδιών, το κινέζικο αχλάδι ξεχωρίζει για τη μεγαλύτερη διατροφική του αξία. Ενώ και οι άλλες οικίες έχουν επίσης σημαντικά. Τα αχλάδια είναι διαθέσιμα σχεδόν όλο το χρόνο. Με την κύρια εποχή τους να είναι από τα τέλη του Ιουνίου τον Φεβρουάριο, ανάλογα με την ποικιλία.
Ωστόσο τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή υδατοδιαλυτών ινών και περιέχουν βιταμίνες Α, Β1, Β2, C, E, φυλλικό οξύ και νιασίνη. Επίσης, είναι πλούσια σε χαλκό, φωσφόρο και πολύ, και σε μικρότερες ποσότητες σε ασβέστιο, χλώριο, σίδηρο, μαγνήσιο, νάτριο και θείο, ενώ έχουν λίγες θερμίδες.
Υποαλλεργικό φρούτο : Τα αχλάδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σπάνια προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, γι’ αυτό συνιστούν άτομα με διατροφικές αλλεργίες.
Υπέρταση και εγκεφαλικό : Χάρη στα αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικά τους συστατικά, βοηθούν στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης και του εγκεφαλικού επεισοδίου.
Πρόληψη καρκίνου : Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και χαλκό προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες από ελεύθερες ρίζες.
Μείωση χοληστερόλης : Η πηκτίνη τους συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.
Υγεία παχέος εντέρου : Η κατανάλωση του αχλαδιού με τη φλούδα βοηθά στην υγεία του παχέος εντέρου λόγω των ινών του.
Δυσκοιλιότητα : Η πηκτίνη έχει ήπια υπακτική δράση και βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Ενέργεια : Ο χυμός αχλαδιού παρέχει γρήγορη φυσική ενέργεια λόγω των υψηλών ποσοτήτων φρουκτόζης και γλυκόζης.
Πυρετός : Η δροσιστική του δράση βοηθά στη μείωση του πυρετού.
Ανοσοποιητικό : Επιπλέον οι αντιοξειδωτικές του ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Φλεγμονή : Επίσης ο χυμός αχλαδιού έχει αντιφλεγμονώδη δράση και ανακουφίζει από φλεγμονώδεις καταστάσεις.
Οστεοπόρωση : Συμβάλλει στην καθυστέρηση της οστεοπόρωσης χάρη στην περιεκτικότητά του σε μετάλλα που διατηρούν το ασβέστιο.
Εγκυμοσύνη : Το φυλλικό οξύ του προλαμβάνει ανωμαλίες του νευρικού συστήματος στα βρέφη.
Δύσπνοια : Ο χυμός αχλαδιού βοηθά στην ανακούφιση από δυσκολία στην αναπνοή, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Πονόλαιμος : Δροσίζει τον λαιμό και συμβάλλει στην πρόληψη των προβλημάτων του λαιμού.
Επιλέξτε αχλάδια με λεία, γυαλιστερή επιφάνεια και πλούσιο άρωμα. Αποφεύγοντας αυτά με χτυπήματα ή σκούρες κηλίδες. Κάποιες ασιατικές ποικιλίες μπορούν να έχουν φυσικές σκούρες κηλίδες στους φλοιούς τους. Τα πιο άγουρα αχλάδια πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, και είναι έτοιμα για κατανάλωση όταν μπορείτε να πιέσετε ελαφρά.
Νεκρός 15χρονος από από εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του μετά από βάναυση πράξη…
Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: Καταγγέλλουν το Λιμενικό ότι άνοιξε πυρ κατά αλιευτικού και…
Ένταση και αναστάτωση στην Εφορία Βόλου όταν 31χρονος, επιζών του δυστυχήματος των Τεμπών, σε κατάσταση…
Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια εμφάνιση-ξέσπασμα, επικρατώντας της Ντουμπάι με το επιβλητικό 103-82 στο…
Το Αγιορείτικο πρόσφορο με προζύμι με την πνευματική δύναμη πίσω από την παράδοση και η…
Σκληρή αντίδραση και απειλές από τη Μόσχα για τη συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας στην παραγωγή…