Το ακτινίδιο, ένα φρούτο που η Ελλάδα παράγει σε μεγάλες ποσότητες, είναι μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.
Πρόσφατη έρευνα, με επικεφαλής την Ελληνίδα διατροφολόγο δρ. Ειρήνη Δημίδη, έδειξε ότι:
Η κατανάλωση περίπου δύο ακτινιδίων την ημέρα μπορεί να μειώσει τη χρόνια δυσκοιλιότητα.
Το ακτινίδιο αυξάνει τον όγκο και την περιεκτικότητα σε νερό των κοπράνων, ενισχύει την πέψη πρωτεϊνών και έχει φυσικά πρεβιοτικά αποτελέσματα.
Πέρα από τη ρύθμιση του εντέρου, το ακτινίδιο προσφέρει:
Ανοσοποιητικό: Περιέχει περισσότερη Βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι ίδιου βάρους, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό.
Αντιοξειδωτικά: Είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Ε και φλαβονοειδή, προστατεύοντας τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες.
Καρδιαγγειακό: Οι πολυφαινόλες του συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη βελτίωση της ροής του αίματος.
Το ακτινίδιο αποτελεί έναν ισχυρό και πρακτικό σύμμαχο για την καθημερινή σας ευεξία.
Χείμαρρος ο Πέτρος Κωστόπουλος για την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου: «Ήταν ξεφτίλα αυτό που έγινε»...…
Τι συμβαίνει με την Κατερίνα Γκαγκάκη; Το βίντεο με μάσκα οξυγόνου που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία…
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα (26/10/25, 17:30 - Cosmote Sport 1) τον Αστέρα Aktor στην έδρα…
Ένας 53χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του το πρωί της Κυριακής (26/10/25), όταν ξέσπασε πυρκαγιά…
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από τη θεαματική ληστεία κοσμημάτων στο Μουσείο του Λούβρου. Kαθώς…
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η διαδικασία προσλήψεων συμβασιούχων σε πολλούς Δήμους της…