Με λίγα μόλις υλικά – ζελέ με φρουτώδη γεύση, τραγανά μπισκότα που δημιουργούν μια λαχταριστή βάση και μια απαλή κρέμα βανίλιας που δένει τα πάντα αρμονικά. Υπόσχεται μια γλυκιά απόλαυση που θυμίζει τις πιο όμορφες οικογενειακές στιγμές. Είναι τόσο εύκολο στην παρασκευή του που γίνεται ιδανικό για κάθε περίσταση. Είτε για ένα γρήγορο επιδόρπιο είτε για ένα γλυκό κέρασμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Υλικά
Βάση:
1½ φλ. μπισκότα πτι-μπερ (τριμμένα)
⅓ φλ. βούτυρο (λιωμένο)
¼ φλ. ζάχαρη
Γέμιση:
2 φακ. ζελέ (φράουλα ή κεράσι)
2 φακ. άνθος αραβοσίτου (βανίλια)
1 λίτρο γάλα (σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου)
Εκτέλεση
1. Βάση:
Ανακατεύεις τα μπισκότα με το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Τα στρώνεις σε ταψί με λαδόκολλα και πιέζεις καλά.
Ψυγείο για 20 λεπτά.
2. Κρέμα:
Ετοιμάζεις την κρέμα βανίλιας με γάλα.
Την απλώνεις πάνω στη βάση και ξαναβάζεις στο ψυγείο.
3. Ζελέ:
Φτιάχνεις τον ζελέ, τον ρίχνεις προσεκτικά πάνω από την κρέμα (με το κουτάλι για να μην τη σπάσει).
Ψυγείο μέχρι να σφίξει.
4. Προαιρετικά:
Μπορείς να προσθέσεις φρούτα ανάλογα με τη γεύση του ζελέ (π.χ. φράουλες, μπανάνες).
Χορηγούμενο