ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Το Κυριακάτικο φαγητό που λατρεύουν όλοι: Παραδοσιακό γιουβέτσι στη γάστρα!

Χορηγούμενο

Ποιο ελληνικό σπίτι δεν λατρεύει αυτό το φαγητό;

Το κυριακάτικο πιάτο που αρέσει σε όλους!

 

Χορηγούμενο

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μερίδες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. ελαιόλαδο έξτρα
1 κρεμμύδι ολόκληρο
3 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα περασμένα στον τρίφτη
1 πρέζα κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κιλό ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 κ.γ. ζάχαρη
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια από το μοσχάρι περίπου 8-10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, κρεμμύδι και καρότα και τα αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματα τους.
Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας για 1 ώρα.
Προς το τέλος, αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά.
Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι.
Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε ζεστό νερό για δύο δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε και το τυρί κομμένο σε κύβους.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button