1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μερίδες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. ελαιόλαδο έξτρα
1 κρεμμύδι ολόκληρο
3 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα περασμένα στον τρίφτη
1 πρέζα κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κιλό ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 κ.γ. ζάχαρη
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια από το μοσχάρι περίπου 8-10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, κρεμμύδι και καρότα και τα αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματα τους.
Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας για 1 ώρα.
Προς το τέλος, αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά.
Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι.
Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε ζεστό νερό για δύο δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε και το τυρί κομμένο σε κύβους.
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν έλεγχοι σε ΑΦΜ και πολιτικούς Το σκάνδαλο του…
Απίστευτο σκηνικό εκτυλίχθηκε σε πανηγύρι στην Κορινθία όταν ένας ιερέας προσπάθησε να χωρίσει δύο άντρες,…
Φωτιά ξέσπασε μέσα στη νύχτα στην Πάρνηθα κοντά στο Μπάφι με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής…
Παναθηναϊκός Ποιός θα είναι ο νέος βασικός τερματοφύλακας που υπογράφει στο τριφύλλι τις επόμενες ημέρες;…
Τα μυστικά του Αριστοτέλη που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή... Οι φιλίες και οι…
Έκτακτη τοποθέτηση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τη μεταγραφή Βαλαντσιούνας στον Παναθηναϊκό Εν μέσω των…