1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μερίδες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. ελαιόλαδο έξτρα
1 κρεμμύδι ολόκληρο
3 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα περασμένα στον τρίφτη
1 πρέζα κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κιλό ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 κ.γ. ζάχαρη
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια από το μοσχάρι περίπου 8-10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, κρεμμύδι και καρότα και τα αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματα τους.
Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας για 1 ώρα.
Προς το τέλος, αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά.
Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι.
Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε ζεστό νερό για δύο δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε και το τυρί κομμένο σε κύβους.
Σάλος έχει προκληθεί από καταγγελίες επισκεπτών στη Λευκάδα. Οι οποίοι κάνουν λόγο για επιτήδειους που…
Αν νομίζατε ότι είχατε δοκιμάσει κάθε γεύση παγωτού στον κόσμο, ετοιμαστείτε για μια έκπληξη που…
Ένας 34χρονος ναυτικός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Έπειτα από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο…
Η αναμονή τελειώνει. Η νέα χρονιά της Euroleague είναι προ των πυλών και οι παίκτες…
Το μεγάλο μυστικό του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν κρύβεται στα περιττώματά του; Γιατί οι σωματοφύλακές…
Τι συμβαίνει με τον Γιώργο Μαζωνάκη; Ξανά στο Δρομοκαΐτειο σήμερα ο αγαπημένος τραγουδιστής; Ο Γιώργος…