1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μερίδες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. ελαιόλαδο έξτρα
1 κρεμμύδι ολόκληρο
3 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα περασμένα στον τρίφτη
1 πρέζα κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κιλό ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 κ.γ. ζάχαρη
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια από το μοσχάρι περίπου 8-10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, κρεμμύδι και καρότα και τα αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματα τους.
Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας για 1 ώρα.
Προς το τέλος, αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά.
Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι.
Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε ζεστό νερό για δύο δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε και το τυρί κομμένο σε κύβους.
Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D... Όλα όσα πρέπει να…
Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον πρώην ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό…
Άγριο θρίλερ στη Μεσσηνία Δύο νεκροί από πυροβολισμούς μέσα σε κάμπινγκ στη Φοινικούντα μετά από…
Τα σημάδια που δείχνουν ότι ένας γάμος έχει τελειώσει και έρχεται χωρισμός Υπάρχει τρόπος να…
Νοσοκομείο Νίκαιας: Η νέα ανακοίνωση για τον Πάνο Ρούτσι και το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε…
Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Ρόδου, μετά τον τραγικό θάνατο ενός 48χρονου…