ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν φτιάχνουμε μακαρόνια με κιμά: Ο τρόπος των Ιταλών!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Τα μακαρόνια με κιμά είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές γεύμα στην Ελλάδα. Το οποίο αν και έχει ως βάση του τα ζυμαρικά, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καν στην ιταλική κουζίνα.

Ειδικότερα, η σάλτσα μπολονέζ (ιταλικά: ragù alla bolognese) προέρχεται από την ιταλική πόλη της Μπολόνια. Όπως είναι εμφανές και από το όνομα. Ωστόσο, το πιάτο σπαγγέτι αλά μπολονέζ (ελληνιστί μακαρόνια με κιμά) έγινε δημοφιλές στην Γαλλία. Και στην συνέχεια διαδόθηκε σε όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Σήμερα, τα σπαγγέτι αλά μπολονέζ σερβίρονται και στην Ιταλία. Μονάχα όμως σε τουριστικά μέρη που εξυπηρετούν πολλούς ξένους, οι οποίοι συχνά τα ζητούν.

Πώς τρώνε την μακαρονάδα μπολονέζ οι Ιταλοί

«Η αυθεντική μακαρονάδα μπολονέζ δεν παρασκευάζεται ποτέ με σπαγγέτι. Οι Ιταλοί προτιμούν πάντα έναν διαφορετικό τύπο ζυμαρικών: τις ταλιατέλες», εξήγησε η Ιταλίδα επικεφαλής σεφ του εστιατορίου «Pasta Evangelists» στο Λονδίνο, Roberta d’Elia.

Σύμφωνα με την ίδια, ο λόγος που προτιμώνται οι ταλιατέλες είναι επειδή η επίπεδη επιφάνειά τους είναι ιδανικά σχεδιασμένη για να απορροφά την σάλτσα, ενώ το σχήμα τους εξασφαλίζει πως θα έχετε την ιδανική αναλογία κιμά και ζυμαρικών σε κάθε πιρουνιά. Ιδανικά, οι Ιταλοί μάγειρες προτιμούν φρέσκες ταλιατέλες, φτιαγμένες από αυγό, οι οποίες είναι περισσότερο πορώδεις για ακόμα καλύτερη απορρόφηση.

Αντίθετα, τα σπαγγέτι χρησιμοποιούνται σε σάλτσες με βάση την κρέμα ή το λάδι, όπως για παράδειγμα η καρμπονάρα ή η μακαρονάδα aglio e olio.

Όπως τονίζει η Roberta d’Elia, στην Ιταλία υπάρχουν περίπου 250 με 300 διαφορετικοί τύποι ζυμαρικών. Ο καθένας έχει την δική του χρήση και συνδυάζεται με διαφορετική σάλτσα.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Συναγερμός στη Ριτσώνα: Μεγάλη φωτιά – Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο έχει εκδηλωθεί σε δασική περιοχή της Ριτσώνας. Προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση…

4 λεπτά ago

Πέθανε ο θρυλικός Γιούρι Γκριγκορόβιτς, η ψυχή των Μπολσόι

Ένας από τους κορυφαίους και πιο επιδραστικούς χορογράφους του σύγχρονου κλασικού μπαλέτου, στενά συνδεδεμένος με…

10 λεπτά ago

ΔΥΠΑ: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για αιτήσεις στους 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς

Από αύριο, Τρίτη 20 Μαΐου στις 18:00, οι γονείς μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για…

3 ώρες ago

«SOS» φαρμακείο παραλίας για οικογένειες: Όλα όσα χρειάζεστε για απρόοπτα με τα παιδιά

Μια οικογενειακή εξόρμηση στην παραλία απαιτεί μεγαλύτερη προετοιμασία από μια απλή επίσκεψη χωρίς παιδιά. Ωστόσο…

3 ώρες ago

Η Σοφία Βόσσου αποθεώνει την Κλαυδία με συγκινητικά λόγια

Η καταξιωμένη τραγουδίστρια Σοφία Βόσσου εξέφρασε τον βαθύ θαυμασμό της για την Κλαυδία. Μετά την…

3 ώρες ago

Γιαννακόπουλος αποθεώνει Σλούκα: “Η αξία του φαίνεται στα μεγάλα σουτ, όχι στους πολλούς πόντους στην αρχή”

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στο ντοκιμαντέρ της Euroleague για τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού και την κατάκτηση…

3 ώρες ago