Αν και το τηγανητό αυγό θεωρείται ένα απλό πιάτο, η τελειότητά του κρύβει ένα μυστικό. Το οποίο δεν είναι άλλο από τη σωστή θερμοκρασία. Ξεχάστε την παραδοσιακή μέθοδο με το καυτό τηγάνι και το λάδι που πιτσιλάει.
Το μυστικό για ένα τέλειο τηγανητό αυγό είναι να ξεκινήσετε με κρύο τηγάνι και κρύο μάτι κουζίνας. Απλώστε λάδι και σπάστε το αυγό. Στη συνέχεια, ανάψτε το μάτι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Με αυτόν τον τρόπο, το αυγό ψήνεται αργά και ομοιόμορφα, με αποτέλεσμα ο κρόκος να παραμένει μελάτος και το ασπράδι να είναι τέλεια ψημένο, χωρίς σκληρά σημεία. Για καλύτερο αποτέλεσμα, προτιμήστε λάδι αντί για βούτυρο, καθώς το βούτυρο καίγεται πιο εύκολα και μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση.
Χορηγούμενο