Το μυστικό για την απόλυτη ζεστή σοκολάτα: Πως να την απογειώσετε
Μπορούμε να προσθέσουμε μερικά ξύσματα από την αγαπημένη μας σοκολάτα στην κούπα
Η ζεστή σοκολάτα είναι η απόλυτη συντροφιά του χειμώνα, συνδυάζοντας γεύση και θαλπωρή σε κάθε γουλιά. Είτε προτιμάμε μια παχύρρευστη και κρεμώδη εκδοχή, είτε μια πιο ελαφριά με μπόλικο γάλα, το ρόφημα αυτό είναι πάντα μια αγαπημένη επιλογή για να ζεστάνουμε το σώμα και την ψυχή μας.
Για να απολαύσουμε μια πλούσια και κρεμώδη ζεστή σοκολάτα, δεν χρειάζεται να περάσουμε ώρα στην κουζίνα. Μπορούμε να προσθέσουμε μερικά ξύσματα από την αγαπημένη μας σοκολάτα στην κούπα, κάνοντάς την ακόμα πιο γευστική και με πλούσια υφή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας μικρός τρίφτης (όπως εκείνος για τα εσπεριδοειδή) και μια σοκολατένια μπάρα.
Υπάρχουν δύο τρόποι για να ενσωματώσουμε την τριμμένη σοκολάτα στο ρόφημα:
Στην κλασική συνταγή, ρίχνουμε στο μπρίκι τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα και, αν θέλουμε, λίγο βανίλια για έξτρα άρωμα. Προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Με αυτόν τον τρόπο, η ζεστή σοκολάτα γίνεται πιο πηχτή και με έντονη γεύση σοκολάτας.
Αν προτιμάμε να ετοιμάσουμε το ρόφημα με τον παραδοσιακό τρόπο, μπορούμε να προσθέσουμε τα σοκολατένια τρίμματα αφού το σερβίρουμε.
Ένα χρήσιμο tip για καλύτερο αποτέλεσμα είναι να βάλουμε τη σοκολάτα στην κατάψυξη για 15 λεπτά πριν την τρίψουμε. Αυτό βοηθάει να μην λιώσει από τη ζέστη των χεριών και να τριφτεί πιο εύκολα.
Χορηγούμενο