Για να απολαύσουμε μια πλούσια και κρεμώδη ζεστή σοκολάτα, δεν χρειάζεται να περάσουμε ώρα στην κουζίνα. Μπορούμε να προσθέσουμε μερικά ξύσματα από την αγαπημένη μας σοκολάτα στην κούπα, κάνοντάς την ακόμα πιο γευστική και με πλούσια υφή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας μικρός τρίφτης (όπως εκείνος για τα εσπεριδοειδή) και μια σοκολατένια μπάρα.
Υπάρχουν δύο τρόποι για να ενσωματώσουμε την τριμμένη σοκολάτα στο ρόφημα:
Στην κλασική συνταγή, ρίχνουμε στο μπρίκι τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα και, αν θέλουμε, λίγο βανίλια για έξτρα άρωμα. Προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Με αυτόν τον τρόπο, η ζεστή σοκολάτα γίνεται πιο πηχτή και με έντονη γεύση σοκολάτας.
Αν προτιμάμε να ετοιμάσουμε το ρόφημα με τον παραδοσιακό τρόπο, μπορούμε να προσθέσουμε τα σοκολατένια τρίμματα αφού το σερβίρουμε.
Ένα χρήσιμο tip για καλύτερο αποτέλεσμα είναι να βάλουμε τη σοκολάτα στην κατάψυξη για 15 λεπτά πριν την τρίψουμε. Αυτό βοηθάει να μην λιώσει από τη ζέστη των χεριών και να τριφτεί πιο εύκολα.
Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης η περίπτωση μιας 35χρονης γυναίκας. Η…
Άγιος Κωνσταντίνος και Αγία Ελένη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες και σύγχρονα θαύματα που ανατριχιάζουν Όταν η Αθήνα,…
Ψυχρολουσία: Ο Τραμπ ετοιμάζεται για έναν «παρατεταμένο» πόλεμο με την Κίνα; Ο πλανήτης πιο κοντά…
Νίκος Γαλανός: Η τελευταία συγκλονιστική εμφάνιση στη Γη της Ελιάς με τη μοναδική ερμηνεία του…
Οργή και σάλος Συνέλαβαν ηλικιωμένη γυναίκα επειδή απλά κρατούσε ένα πλακάτ για τις αμβλώσεις έξω…
Πατέρας πέντε παιδιών εξαφανίστηκε και βρέθηκε νεκρός σε στοιχειωμένη λίμνη Η τραγωδία και ο ανατριχιαστικός…