Για να απολαύσουμε μια πλούσια και κρεμώδη ζεστή σοκολάτα, δεν χρειάζεται να περάσουμε ώρα στην κουζίνα. Μπορούμε να προσθέσουμε μερικά ξύσματα από την αγαπημένη μας σοκολάτα στην κούπα, κάνοντάς την ακόμα πιο γευστική και με πλούσια υφή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας μικρός τρίφτης (όπως εκείνος για τα εσπεριδοειδή) και μια σοκολατένια μπάρα.
Υπάρχουν δύο τρόποι για να ενσωματώσουμε την τριμμένη σοκολάτα στο ρόφημα:
Στην κλασική συνταγή, ρίχνουμε στο μπρίκι τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα και, αν θέλουμε, λίγο βανίλια για έξτρα άρωμα. Προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Με αυτόν τον τρόπο, η ζεστή σοκολάτα γίνεται πιο πηχτή και με έντονη γεύση σοκολάτας.
Αν προτιμάμε να ετοιμάσουμε το ρόφημα με τον παραδοσιακό τρόπο, μπορούμε να προσθέσουμε τα σοκολατένια τρίμματα αφού το σερβίρουμε.
Ένα χρήσιμο tip για καλύτερο αποτέλεσμα είναι να βάλουμε τη σοκολάτα στην κατάψυξη για 15 λεπτά πριν την τρίψουμε. Αυτό βοηθάει να μην λιώσει από τη ζέστη των χεριών και να τριφτεί πιο εύκολα.
Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Συνοδευόμενη από φωτογραφίες που απεικονίζουν το…
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τον καιρό των επόμενων ημερών. Προειδοποιώντας για…
Αύριο, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2023, τιμάται η μνήμη των Αγίων…
Μια 26χρονη μητέρα από τη Βρετανία πέθανε στην Τουρκία μετά από μια ιατρική θεραπεία για…
Κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα στη Βόνιτσα, οι…
Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες, Τετάρτη (11/12), στη Νέα Ερυθραία. Όταν μία μητέρα με…