ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Το μυστικό της γιαγιάς για τα τέλεια κεφτεδάκια
Η γιαγιά μου είχε ένα μυστικό για αφράτα κεφτεδάκια: ψωμί χωρίς κόρα
Χορηγούμενο
Θυμάσαι τα καλοκαίρια στο χωριό, όταν η γιαγιά σου έφτιαχνε τα πιο λαχταριστά κεφτεδάκια στο τηγάνι; Άραγε η πείνα σου ή μήπως η απλότητα των υλικών και η αγάπη που έβαζε η γιαγιά στη μαγειρική της που τα έκανε τόσο ακαταμάχητα;
Χορηγούμενο
Η γιαγιά μου είχε ένα μυστικό για αφράτα κεφτεδάκια: ψωμί χωρίς κόρα! Και αν ήταν μάλιστα δύο-τριών ημερών, ακόμα καλύτερα. Το μούλιαζε, το στράγγιζε καλά και έδινε στα κεφτεδάκια την τέλεια υφή.
Υλικά:
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (με 20-25% λιπαρά)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεσαία αυγά
200 γρ. ψωμί χωρίς κόρα
4 κ.σ. δυόσμο
4 κ.σ. μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
Μια συνταγή που δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά και γεμάτη αναμνήσεις από τα ανέμελα καλοκαίρια.
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο