Αν αναζητάτε μια νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή για παστίτσιο, αυτή η εκδοχή με μανιτάρια είναι ιδανική! Ακολουθήστε τα βήματα για ένα πιάτο γεμάτο γεύση.
Υλικά που θα Χρειαστείτε
Για τα μακαρόνια και τη σάλτσα:
- 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
- Λίγη κανέλα
- 1 κιλό μανιτάρια, τεμαχισμένα
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 3 μέτρια κρεμμύδια
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 300 γρ. χυμός ντομάτας
- Λίγος μαϊντανός
- Λίγο μπαχάρι
- Λίγο μαύρο πιπέρι
Για την μπεσαμέλ:
- 7 φλιτζάνια νερό ή γάλα σόγιας
- 1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες Εκτέλεσης
Ετοιμάστε τη σάλτσα: Αρχικά πολτοποιήστε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό ντομάτας και τον μαϊντανό. Μετά βράστε τα σε μια κατσαρόλα μέχρι να στεγνώσει η σάλτσα, προσθέτοντας αργότερα τα μπαχαρικά.
Σοτάρετε τα μανιτάρια: Κατόπιν σε ξεχωριστό τηγάνι, σοτάρετε τα τεμαχισμένα μανιτάρια με ένα φλιτζάνι λάδι και το ποτηράκι λευκό κρασί, μέχρι να στεγνώσουν και αυτά.
Ενώστε τα υλικά της γέμισης: Έπειτα ανακατέψτε τη σάλτσα με τα σοταρισμένα μανιτάρια. Ακόμη βράστε τα μαζί για 5-10 λεπτά και αλατίστε ανάλογα με τη γεύση σας.
Φτιάξτε την μπεσαμέλ: Ωστόσο σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό ή το φυτικό γάλα μαζί με το λάδι και το αλάτι. Σε ένα μικρό μπολ, διαλύστε καλά το αλεύρι σε λίγο κρύο νερό και προσθέστε το σταδιακά στο βραστό υγρό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Συναρμολογήστε το παστίτσιο: Στη συνέχεια λαδώστε καλά ένα μέτριο ταψί. Στρώστε τον μισό ποσό των μακαρονιών στον πάτο. Επίσης απλώστε ομοιόμορφα τη σάλτσα με τα μανιτάρια πάνω από τα μακαρόνια. Επιπλέον σκεπάστε με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τέλος καλύψτε όλη την επιφάνεια με την μπεσαμέλ.
Ψήσιμο: Τέλος ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Καλή σας όρεξη!
Χορηγούμενο