Αν αναζητάτε μια νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή για παστίτσιο, αυτή η εκδοχή με μανιτάρια είναι ιδανική! Ακολουθήστε τα βήματα για ένα πιάτο γεμάτο γεύση.
Για τα μακαρόνια και τη σάλτσα:
Για την μπεσαμέλ:
Ετοιμάστε τη σάλτσα: Αρχικά πολτοποιήστε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό ντομάτας και τον μαϊντανό. Μετά βράστε τα σε μια κατσαρόλα μέχρι να στεγνώσει η σάλτσα, προσθέτοντας αργότερα τα μπαχαρικά.
Σοτάρετε τα μανιτάρια: Κατόπιν σε ξεχωριστό τηγάνι, σοτάρετε τα τεμαχισμένα μανιτάρια με ένα φλιτζάνι λάδι και το ποτηράκι λευκό κρασί, μέχρι να στεγνώσουν και αυτά.
Ενώστε τα υλικά της γέμισης: Έπειτα ανακατέψτε τη σάλτσα με τα σοταρισμένα μανιτάρια. Ακόμη βράστε τα μαζί για 5-10 λεπτά και αλατίστε ανάλογα με τη γεύση σας.
Φτιάξτε την μπεσαμέλ: Ωστόσο σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό ή το φυτικό γάλα μαζί με το λάδι και το αλάτι. Σε ένα μικρό μπολ, διαλύστε καλά το αλεύρι σε λίγο κρύο νερό και προσθέστε το σταδιακά στο βραστό υγρό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Συναρμολογήστε το παστίτσιο: Στη συνέχεια λαδώστε καλά ένα μέτριο ταψί. Στρώστε τον μισό ποσό των μακαρονιών στον πάτο. Επίσης απλώστε ομοιόμορφα τη σάλτσα με τα μανιτάρια πάνω από τα μακαρόνια. Επιπλέον σκεπάστε με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τέλος καλύψτε όλη την επιφάνεια με την μπεσαμέλ.
Ψήσιμο: Τέλος ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Καλή σας όρεξη!
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον Γιώργο Μαζωνάκη! Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που τον εκβιάζει με…
Μια υπόθεση που αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στον καλλιτεχνικό κόσμο ήρθε σήμερα (18/12) στο φως…
Σε μια πρωτοβουλία με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο προχωρά ο Δήμος Κυθήρων, ανακοινώνοντας τη θεσμοθέτηση μηνιαίου…
Η Ζακλίν Κένεντι Ωνάση, η γυναίκα που ταυτίστηκε με την κομψότητα, τη δύναμη και το…
Η οικογένεια του Παναθηναϊκού βυθίστηκε στο πένθος, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Κακαράκης,…
Μια σημαντική «οικονομική ανάσα» έρχεται για χιλιάδες νοικοκυριά λίγο πριν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ο ΟΠΕΚΑ…