ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το πιο δηλητηριώδες ψάρι που τρώμε σχεδόν όλοι μας

Ένα μυστικό που ίσως σας κάνει να το σκεφτείτε πριν φάτε ξανά

Published by
Συντακτική Ομάδα

Το πιο δηλητηριώδες ψάρι που τρώμε σχεδόν όλοι μας… Ένα μυστικό που ίσως σας κάνει να το σκεφτείτε πριν φάτε ξανά

Ο σολομός, ένα από τα πιο δημοφιλή ψάρια στον κόσμο, κρύβει ένα μυστικό που ίσως σας κάνει να το ξανασκεφτείτε: φιλοξενεί φυσικά περισσότερα από 70 διαφορετικά παράσιτα. Επιπλέον, ο σολομός ιχθυοκαλλιέργειας εκτίθεται συχνά σε χημικές ουσίες που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών.

Το πιο δηλητηριώδες ψάρι που τρώμε σχεδόν όλοι μας

Η υψηλή συγκέντρωση παρασίτων στον σολομό οφείλεται στον κύκλο ζωής του. Τα νεαρά ψάρια τείνουν να παραμένουν σε παράκτιες περιοχές, όπου έρχονται σε στενή επαφή με θαλάσσια θηλαστικά, τα οποία αποτελούν φορείς παρασίτων.

Σολομός

Εκτός από τα παράσιτα, οι συνθήκες στις ιχθυοκαλλιέργειες σολομού είναι επίσης ανησυχητικές. Ο σολομός εκτροφής τρέφεται με επεξεργασμένη τροφή από ιχθυάλευρα και χημικά πρόσθετα. Για την πρόληψη ασθενειών, οι υπεύθυνοι χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά, τα οποία καταλήγουν στο ανθρώπινο σώμα.

Η σημασία των ψαριών στη διατροφή μας: Ένας θησαυρός υγείας

Δείτε στο βίντεο εικόνες από ιχθυοκαλλιέργειες σολομού

Οι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες φορούν προστατευτικό εξοπλισμό λόγω της χρήσης τοξικών ουσιών για την υγιεινή των δεξαμενών. Παρόλο που αυτές οι ουσίες προορίζονται για την προστασία των ψαριών, ενέχουν κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών.

Ψάρεμα: Μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα για παιδιά

Ο άγριος και ο εκτρεφόμενος σολομός

Είναι σημαντικό να διακρίνουμε τον άγριο σολομό από τον εκτρεφόμενο. Ο άγριος σολομός τρέφεται με φυσικό τρόπο και έχει ισορροπημένο διατροφικό προφίλ, ενώ ο εκτρεφόμενος σολομός περιέχει περισσότερα επιβλαβή λίπη και τοξικές ουσίες.

Ο εκτρεφόμενος σολομός έχει περίπου 212 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, ενώ ο άγριος σολομός μόλις 115 θερμίδες.

Παρά τις ανησυχίες, πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν σολομό λόγω των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Οι ειδικοί προτείνουν εναλλακτικά ψάρια, όπως οι σαρδέλες, που είναι επίσης πλούσιες σε ωμέγα-3.

Το υγιεινό ψάρι που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα

Τα οφέλη από την κατανάλωση σολομού

Εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και ανόργανων συστατικών (ιώδιο, μαγνήσιο, φώσφορος, σελήνιο, σίδηρος, ασβέστιο).
Πλούσιος σε βιταμίνες που υποστηρίζουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς και του εντέρου.
Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D για την ανάπτυξη και τη δύναμη των οστών.
Καταπολεμά δερματικά προβλήματα και προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος.
Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που επιβραδύνουν τη γήρανση του δέρματος.
Είναι σημαντικό να είμαστε ενήμεροι για τους πιθανούς κινδύνους και να λαμβάνουμε υπόψη τα οφέλη του σολομού, ώστε να κάνουμε συνειδητά τις επιλογές μας.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Νέο κύμα προσλήψεων: 380 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη συνολικά 380 προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών (με σχέση εργασίας Ιδιωτικού…

50 λεπτά ago

Μεγάλη Γιορτή: Τα Εισόδια της Θεοτόκου και τα ονόματα που τιμώνται την 21η Νοεμβρίου

Στις 21 Νοεμβρίου, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου, μία από τις…

1 ώρα ago

Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Πάνος Μαρινόπουλος

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του γνωστού επιχειρηματία Πάνου Μαρινόπουλου. Έφυγε…

1 ώρα ago

Προκήρυξη: 276 μόνιμες θέσεις γιατρών για το ΕΣΥ σε Κέντρα Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εγκρίνοντας την προκήρυξη για την…

2 ώρες ago

Ποιός είναι ο άνθρωπος με το υψηλότερο IQ στον κόσμο;

Ποιός είναι ο άνθρωπος με το υψηλότερο IQ, που έχει καταγραφεί ποτέ σε ολόκληρο στον…

2 ώρες ago