Θέλετε ένα σοκολατένιο cheesecake που φτιάχνεται γρήγορα και με ελάχιστα υλικά; Αυτή η συνταγή απαιτεί μόνο τρία συστατικά και είναι πανεύκολη!
Υλικά
100 γρ. μαύρη σοκολάτα
3 αυγά
120 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα. Ανακατέψτε την αρχικά με το τυρί κρέμα και μετά προσθέστε τους κρόκους.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ενσωματώστε απαλά τη μαρέγκα.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα λαδωμένο γυάλινο σκεύος, το οποίο θα τοποθετήσετε μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος με νερό (για ψήσιμο σε μπεν-μαρί).
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160°C και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
Σβήστε το φούρνο και αφήστε το cheesecake μέσα για επιπλέον 15 λεπτά να κρυώσει σταδιακά.
Αφαιρέστε το γλυκό από τη φόρμα μόνο αφού κρυώσει εντελώς.
Καλή απόλαυση!
Χορηγούμενο