ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το πιο νόστιμο ,αφράτο και αρωματικό κέικ κανέλας: Εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Το κέικ είναι από τα αγαπημένα γλυκά σνακ μικρών και μεγάλων. Ενώ μπορούμε να το απολαμβάνουμε με τον καφέ μας. Και όχι μόνο, κάθε μέρα και σε διαφορετικές παραλλαγές.

Βρήκαμε μία τέλεια συνταγή για κέικ κανέλας που φτιάχνεται πανεύκολα.

Ο συνδυασμός της ζάχαρης, της κανέλας και του λιωμένου βουτύρου συνθέτουν μια ανεπανάληπτη μυρωδιά και κατ’ επέκταση γεύση επομένως, πάρε χαρτί και μολύβι, ή απλά ξεκίνα να φτιάχνεις αυτή τη συνταγή.

Συνταγή για κέικ κανέλας

Υλικά

180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα φόρμας

300 γρ. ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανίλιας

230 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά

½ κ.γ. αλάτι

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

30 γρ. ζάχαρη καστανή

2 κ.γ. κανέλα

Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις ½ φλ. τσαγιού χοντρό-θρυμματισμένα καρύδια στο μείγμα.

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύετε καλά τη καστανή ζάχαρη και τη κανέλα και τα αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, για 4-5 λ περίπου ή μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, ένα τη φορά φροντίζοντας να ενσωματώνονται καλά στο μείγμα μετά από κάθε προσθήκη.

Στη συνέχεια, προσθέτετε τη βανίλια, το γιαούρτι το αλάτι χτυπάτε να ενσωματωθούν και αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά, λίγο τη φορά, το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Ρίχνετε το ⅓ του μείγματος του κέικ στη φόρμα και το πασπαλίζετε με το μισό μείγμα ζάχαρης κανέλας. Απλώνετε από πάνω ακόμα ⅓ του μείγματος και το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης κανέλας. Τέλος απλώνετε από πάνω το τελευταίο ⅓ του μείγματος και με ένα κουτάλι κάνετε κυκλικές κινήσεις στο μείγμα.

Ψήνετε το κέικ σας στο κατώτερο ⅓ του φούρνου για 1 ώρα περίπου ή μέχρι όταν μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή.

Από sintayes.gr

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Η Κλαυδία πρωταγωνίστρια στην επιστροφή του «The Voice of Greece»

Ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε επίσημα την επιστροφή του επιτυχημένου μουσικού διαγωνισμού «The Voice of Greece» για…

24 λεπτά ago

Άγιος Παΐσιος: Συγκλονιστικές συμβουλές για τα λάθη και τα πάθη

Άγιος ΠαΐσιοςΆγιος Παΐσιος: Οι συγκλονιστικές διδαχές του Γέροντα για τα λάθη και τα πάθη μας…

52 λεπτά ago

21 Μαΐου: Εορτή των Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Ο Μέγας Κωνσταντίνος, μια από τις κομβικότερες μορφές της ιστορίας, γεννήθηκε πιθανότατα στη Ναϊσό της…

56 λεπτά ago

Η απόλυτη τούρτα σοκολάτας: Μόνο 3 υλικά και… έτοιμη

Αν ψάχνετε για ένα γλυκό που συνδυάζει τη γεύση της σοκολάτας με τη θρεπτική αξία…

1 ώρα ago

Συναγερμός: Ρωγμές και καταστροφές σε σπίτια και κτήρια σε μεγάλη πόλη της Ελλάδας

Συναγερμός: Ρωγμές και καταστροφές σε σπίτια και κτήρια σε μεγάλη πόλη της Ελλάδας Συνεργεία μηχανικών…

2 ώρες ago

Αγγελική Νικολούλη: Στο φως η άγνωστη σχέση με τον Καραμανλή

Αγγελική Νικολούλη: Στο φως η άγνωστη σχέση της -από το παρελθόν- με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή…

2 ώρες ago