ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το πιο νόστιμο ,αφράτο και αρωματικό κέικ κανέλας: Εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Το κέικ είναι από τα αγαπημένα γλυκά σνακ μικρών και μεγάλων. Ενώ μπορούμε να το απολαμβάνουμε με τον καφέ μας. Και όχι μόνο, κάθε μέρα και σε διαφορετικές παραλλαγές.

Βρήκαμε μία τέλεια συνταγή για κέικ κανέλας που φτιάχνεται πανεύκολα.

Ο συνδυασμός της ζάχαρης, της κανέλας και του λιωμένου βουτύρου συνθέτουν μια ανεπανάληπτη μυρωδιά και κατ’ επέκταση γεύση επομένως, πάρε χαρτί και μολύβι, ή απλά ξεκίνα να φτιάχνεις αυτή τη συνταγή.

Συνταγή για κέικ κανέλας

Υλικά

180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα φόρμας

300 γρ. ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανίλιας

230 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά

½ κ.γ. αλάτι

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

30 γρ. ζάχαρη καστανή

2 κ.γ. κανέλα

Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις ½ φλ. τσαγιού χοντρό-θρυμματισμένα καρύδια στο μείγμα.

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύετε καλά τη καστανή ζάχαρη και τη κανέλα και τα αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, για 4-5 λ περίπου ή μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, ένα τη φορά φροντίζοντας να ενσωματώνονται καλά στο μείγμα μετά από κάθε προσθήκη.

Στη συνέχεια, προσθέτετε τη βανίλια, το γιαούρτι το αλάτι χτυπάτε να ενσωματωθούν και αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά, λίγο τη φορά, το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Ρίχνετε το ⅓ του μείγματος του κέικ στη φόρμα και το πασπαλίζετε με το μισό μείγμα ζάχαρης κανέλας. Απλώνετε από πάνω ακόμα ⅓ του μείγματος και το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης κανέλας. Τέλος απλώνετε από πάνω το τελευταίο ⅓ του μείγματος και με ένα κουτάλι κάνετε κυκλικές κινήσεις στο μείγμα.

Ψήνετε το κέικ σας στο κατώτερο ⅓ του φούρνου για 1 ώρα περίπου ή μέχρι όταν μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή.

Από sintayes.gr

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Τι είναι το FOBB που «χτυπάει» όλους τους ανθρώπους μετά τα 40;

Τι είναι το FOBB που χτυπάει όλους τους ανθρώπους μετά τα 40; Συμπτώματα για να…

17 λεπτά ago

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Λάλα: Εμπλέκεται και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος;

Νέα στοιχεία «δείχνουν» ότι κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιάννη Λάλα στην Αράχωβα είχε καθημερινή…

33 λεπτά ago

Ο Αλέξης Τσίπρας «κατέρρευσε» στην κηδεία του Αλέκου Φλαμπουράρη

Με βαθιά συγκίνηση ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε τον Αλέκο Φλαμπουράρη στην πολιτική του κηδεία και…

60 λεπτά ago

«Σεισμός» στον ΣΚΑΪ: Η νέα θέση που αναλαμβάνει ο Γιάννης Αλαφούζος και οι μεγάλες αλλαγές στο κανάλι

Ο Γιάννης Αλαφούζος αναλαμβάνει καθήκοντα CEO στον ΣΚΑΪ, ενώ ο Κωνσταντίνος Ζούλας παραμένει με κρίσιμες…

1 ώρα ago

Τρομακτικό Bullying: 9χρονος ακρωτηριάστηκε στην τουαλέτα σχολείου από συμμαθητές του

Ένα εννιάχρονο παιδί από τη Βραζιλία ακρωτηριάστηκε σε δύο δάχτυλα μετά από άγρια επίθεση που…

2 ώρες ago