ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το πιο νόστιμο ,αφράτο και αρωματικό κέικ κανέλας: Εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Το κέικ είναι από τα αγαπημένα γλυκά σνακ μικρών και μεγάλων. Ενώ μπορούμε να το απολαμβάνουμε με τον καφέ μας. Και όχι μόνο, κάθε μέρα και σε διαφορετικές παραλλαγές.

Βρήκαμε μία τέλεια συνταγή για κέικ κανέλας που φτιάχνεται πανεύκολα.

Ο συνδυασμός της ζάχαρης, της κανέλας και του λιωμένου βουτύρου συνθέτουν μια ανεπανάληπτη μυρωδιά και κατ’ επέκταση γεύση επομένως, πάρε χαρτί και μολύβι, ή απλά ξεκίνα να φτιάχνεις αυτή τη συνταγή.

Συνταγή για κέικ κανέλας

Υλικά

180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα φόρμας

300 γρ. ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανίλιας

230 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά

½ κ.γ. αλάτι

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

30 γρ. ζάχαρη καστανή

2 κ.γ. κανέλα

Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις ½ φλ. τσαγιού χοντρό-θρυμματισμένα καρύδια στο μείγμα.

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύετε καλά τη καστανή ζάχαρη και τη κανέλα και τα αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, για 4-5 λ περίπου ή μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, ένα τη φορά φροντίζοντας να ενσωματώνονται καλά στο μείγμα μετά από κάθε προσθήκη.

Στη συνέχεια, προσθέτετε τη βανίλια, το γιαούρτι το αλάτι χτυπάτε να ενσωματωθούν και αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά, λίγο τη φορά, το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Ρίχνετε το ⅓ του μείγματος του κέικ στη φόρμα και το πασπαλίζετε με το μισό μείγμα ζάχαρης κανέλας. Απλώνετε από πάνω ακόμα ⅓ του μείγματος και το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης κανέλας. Τέλος απλώνετε από πάνω το τελευταίο ⅓ του μείγματος και με ένα κουτάλι κάνετε κυκλικές κινήσεις στο μείγμα.

Ψήνετε το κέικ σας στο κατώτερο ⅓ του φούρνου για 1 ώρα περίπου ή μέχρι όταν μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή.

Από sintayes.gr

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D

Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D... Όλα όσα πρέπει να…

5 λεπτά ago

Θρίλερ: Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό προστασία στη Ρωσία;

Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον πρώην ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό…

24 λεπτά ago

Θρίλερ στη Μεσσηνία: Δύο νεκροί σε κάμπινγκ στη Φοινικούντα

Άγριο θρίλερ στη Μεσσηνία Δύο νεκροί από πυροβολισμούς μέσα σε κάμπινγκ στη Φοινικούντα μετά από…

2 ώρες ago

Τα σημάδια που δείχνουν ότι ένας γάμος έχει τελειώσει

Τα σημάδια που δείχνουν ότι ένας γάμος έχει τελειώσει και έρχεται χωρισμός Υπάρχει τρόπος να…

2 ώρες ago

Νοσοκομείο Νίκαιας: Η νέα ανακοίνωση για τον Πάνο Ρούτσι

Νοσοκομείο Νίκαιας: Η νέα ανακοίνωση για τον Πάνο Ρούτσι και το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε…

3 ώρες ago

Τραγωδία στη Ρόδο: 48χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του – Τι είχε προηγηθεί

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Ρόδου, μετά τον τραγικό θάνατο ενός 48χρονου…

4 ώρες ago