ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το “Snowflake Schnitzel” – Η συνάντηση του γερμανικού σνίτσελ με το κορεάτικο πνεύμα

Ανακαλύψτε το Snowflake Schnitzel ή Σνίτσελ τύπου Τζονσόν, μία ευφάνταστη παραλλαγή του παραδοσιακού γερμανικού σνίτσελ που «ντύνεται» με κορεάτικα στοιχεία. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο πανάρισμα-«νιφάδα» και στην απροσδόκητη συνοδεία σάλτσας ταρτάρ και μαρμελάδας βατόμουρου!

Υλικά

    • 4 λεπτές φέτες χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα ή μπούτι)
    • Αλάτι & πιπέρι
    • 1 φλ. αλεύρι
    • 2 αυγά χτυπημένα
    • 2 φλ. ψωμί τριμμένο πολύ ψιλό (κοσκινισμένα για «νιφάδες»)
    • 2 κουτ. σούπας άμυλο καλαμποκιού (για πιο αέρινη υφή)
    • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ταρτάρ

    • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
    • 1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
    • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
    • 1 κουτ. σούπας φρέσκος μαϊντανός
    • Χυμός λεμονιού

Για το σερβίρισμα

  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο

Joseon style Schnitzel, δηλαδή μια παραλλαγή σνίτσελ εμπνευσμένη από τη γερμανική παραδοσιακή κουζίνα αλλά «ντυμένη» με κορεάτικα στοιχεία

Διαδικασία

Βήμα 1

Προετοιμασία κρέατος: Σκεπάζουμε κάθε κομμάτι κρέατος με μεμβράνη και το χτυπάμε μέχρι να γίνει 5–6 mm. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 10΄.

Βήμα 2

Πανάρισμα: Σε τρία ρηχά σκεύη βάζουμε (α) αλεύρι, (β) αυγά χτυπημένα, (γ) ψίχουλα ψωμιού κοσκινισμένα ανακατεμένα με άμυλο καλαμποκιού.

Περνάμε κάθε φέτα διαδοχικά από αλεύρι (τινάζουμε περίσσεια), αυγό (να στραγγίσει), μείγμα τριμμένο ψωμί, πιέζοντας ελαφρά να «πιάσει». Ακουμπάμε 5–10΄ σε σχάρα να σταθεροποιηθεί.

Βήμα 3

Τηγάνισμα: Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι στους 175–180 °C. Τηγανίζουμε 2–3΄ ανά πλευρά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα και να γίνει πολύ τραγανό. Μεταφέρουμε σε σχάρα (όχι χαρτί) και αλατίζουμε ελαφρά όσο είναι καυτό.

Βήμα 4

Σάλτσα ταρτάρ: Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο, την κάπαρη, τον μαϊντανό και το λεμόνι.

Βήμα 5

Σερβίρουμε το σνίτσελ αμέσως, με μία κουταλιά ταρτάρ και στο πλάι λίγη μαρμελάδα βατόμου


Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Back to top button
Close

Adblock Detected

Αγαπητέ/ή αναγνώστη/τρια,

Καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι κανείς δεν θέλει ενοχλητικές διαφημίσεις. Ωστόσο, το Panictimes.gr βασίζεται αποκλειστικά στις διαφημίσεις για να παραμένει δωρεάν και προσβάσιμο σε όλους.

Με το AdBlock ενεργοποιημένο, μας στερείς τη μοναδική πηγή εσόδων που μας επιτρέπει να δημιουργούμε ποιοτικό περιεχόμενο καθημερινά.

Σε παρακαλούμε: ✅ Απενεργοποίησε το AdBlock για το Panictimes.gr ✅ Ή whitelist μας στις ρυθμίσεις του AdBlock.

Ακόμα και 10 δευτερόλεπτα με ορατές διαφημίσεις βοηθούν πολύ! 🙏

Ευχαριστούμε που μας στηρίζεις!