ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το “Snowflake Schnitzel” – Η συνάντηση του γερμανικού σνίτσελ με το κορεάτικο πνεύμα

Published by
Συντακτική Ομάδα
Ανακαλύψτε το Snowflake Schnitzel ή Σνίτσελ τύπου Τζονσόν, μία ευφάνταστη παραλλαγή του παραδοσιακού γερμανικού σνίτσελ που «ντύνεται» με κορεάτικα στοιχεία. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο πανάρισμα-«νιφάδα» και στην απροσδόκητη συνοδεία σάλτσας ταρτάρ και μαρμελάδας βατόμουρου!

Υλικά

    • 4 λεπτές φέτες χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα ή μπούτι)
    • Αλάτι & πιπέρι
    • 1 φλ. αλεύρι
    • 2 αυγά χτυπημένα
    • 2 φλ. ψωμί τριμμένο πολύ ψιλό (κοσκινισμένα για «νιφάδες»)
    • 2 κουτ. σούπας άμυλο καλαμποκιού (για πιο αέρινη υφή)
    • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ταρτάρ

    • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
    • 1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
    • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
    • 1 κουτ. σούπας φρέσκος μαϊντανός
    • Χυμός λεμονιού

Για το σερβίρισμα

  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο

Joseon style Schnitzel, δηλαδή μια παραλλαγή σνίτσελ εμπνευσμένη από τη γερμανική παραδοσιακή κουζίνα αλλά «ντυμένη» με κορεάτικα στοιχεία

Διαδικασία

Βήμα 1

Προετοιμασία κρέατος: Σκεπάζουμε κάθε κομμάτι κρέατος με μεμβράνη και το χτυπάμε μέχρι να γίνει 5–6 mm. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 10΄.

Βήμα 2

Πανάρισμα: Σε τρία ρηχά σκεύη βάζουμε (α) αλεύρι, (β) αυγά χτυπημένα, (γ) ψίχουλα ψωμιού κοσκινισμένα ανακατεμένα με άμυλο καλαμποκιού.

Περνάμε κάθε φέτα διαδοχικά από αλεύρι (τινάζουμε περίσσεια), αυγό (να στραγγίσει), μείγμα τριμμένο ψωμί, πιέζοντας ελαφρά να «πιάσει». Ακουμπάμε 5–10΄ σε σχάρα να σταθεροποιηθεί.

Βήμα 3

Τηγάνισμα: Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι στους 175–180 °C. Τηγανίζουμε 2–3΄ ανά πλευρά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα και να γίνει πολύ τραγανό. Μεταφέρουμε σε σχάρα (όχι χαρτί) και αλατίζουμε ελαφρά όσο είναι καυτό.

Βήμα 4

Σάλτσα ταρτάρ: Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο, την κάπαρη, τον μαϊντανό και το λεμόνι.

Βήμα 5

Σερβίρουμε το σνίτσελ αμέσως, με μία κουταλιά ταρτάρ και στο πλάι λίγη μαρμελάδα βατόμου

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Το ανατριχιαστικό μυστήριο των εορτών – Γιατί «ανοίγουν» οι πύλες του ανεξήγητου τα Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα είναι για τους περισσότερους συνυφασμένα με τα λαμπιόνια, τα οικογενειακά τραπέζια και τη…

3 ώρες ago

«Τέλος» η στρατιωτική ηγεσία της Λιβύης! Νεκρός ο Αρχηγός Στρατού μετά τη συμφωνία με την Τουρκία – Θρίλερ με τη συντριβή

Μια ανείπωτη τραγωδία με τεράστιες πολιτικές και στρατιωτικές προεκτάσεις εκτυλίχθηκε στην Τουρκία, καθώς επιβεβαιώθηκε ο…

5 ώρες ago

Θρήνος για την Έλενα Ακρίτα: Πέθανε η εμβληματική μητέρα της Σύλβα

Θλίψη στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο προκάλεσε η είδηση ότι πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η…

6 ώρες ago

«Ιεροσυλία» ή ιστορική αλήθεια; Τι σήμαινε η λέξη «φιλότιμο»;

Είναι η λέξη που θεωρούμε το "DNA" του Έλληνα, μια έννοια αμετάφραστη που περιγράφει την…

6 ώρες ago

Ο εξωφρενικός λόγος που ο Σπίλμπεργκ δεν θέλει ούτε να βλέπει τον Μπεν Άφλεκ – Γιατί τον έχει στη «μαύρη λίστα» εδώ και 25 χρόνια;

Στον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ, οι κόντρες είναι συνηθισμένο φαινόμενο, όμως η έχθρα που χωρίζει…

7 ώρες ago

Τους “τρέλανε” όλους ο Παναθηναϊκός: Έχανε με 14 αλλά αυτό που έκανε στο Κάουνας δεν έχει ξαναγίνει

Έναν Παναθηναϊκό από "ατσάλι" απόλαυσαν οι φίλαθλοι στο Κάουνας! Αν και βρέθηκε στο χείλος του…

8 ώρες ago