Joseon style Schnitzel, δηλαδή μια παραλλαγή σνίτσελ εμπνευσμένη από τη γερμανική παραδοσιακή κουζίνα αλλά «ντυμένη» με κορεάτικα στοιχεία
Joseon style Schnitzel, δηλαδή μια παραλλαγή σνίτσελ εμπνευσμένη από τη γερμανική παραδοσιακή κουζίνα αλλά «ντυμένη» με κορεάτικα στοιχεία
Προετοιμασία κρέατος: Σκεπάζουμε κάθε κομμάτι κρέατος με μεμβράνη και το χτυπάμε μέχρι να γίνει 5–6 mm. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 10΄.
Πανάρισμα: Σε τρία ρηχά σκεύη βάζουμε (α) αλεύρι, (β) αυγά χτυπημένα, (γ) ψίχουλα ψωμιού κοσκινισμένα ανακατεμένα με άμυλο καλαμποκιού.
Περνάμε κάθε φέτα διαδοχικά από αλεύρι (τινάζουμε περίσσεια), αυγό (να στραγγίσει), μείγμα τριμμένο ψωμί, πιέζοντας ελαφρά να «πιάσει». Ακουμπάμε 5–10΄ σε σχάρα να σταθεροποιηθεί.
Τηγάνισμα: Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι στους 175–180 °C. Τηγανίζουμε 2–3΄ ανά πλευρά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα και να γίνει πολύ τραγανό. Μεταφέρουμε σε σχάρα (όχι χαρτί) και αλατίζουμε ελαφρά όσο είναι καυτό.
Σάλτσα ταρτάρ: Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο, την κάπαρη, τον μαϊντανό και το λεμόνι.
Σερβίρουμε το σνίτσελ αμέσως, με μία κουταλιά ταρτάρ και στο πλάι λίγη μαρμελάδα βατόμου
Ο Νότης Σφακιανάκης αποκαλύπτει το απίστευτο θαύμα χάρη στο οποίο ζει σήμερα και συγκλονίζει Ο…
Τα πόσα έκλεισε ο Άδωνις Γεωργιάδης; Η απίστευτη τούρτα που του έφτιαξε η Ευγενία Μανωλίδου…
«Η Μαρία τρώει όλο το φαγητό της», «Ο Γιάννης τα κατάφερε χωρίς βοήθεια!», «Η κόρη…
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, διατηρώντας σε ισχύ…
Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2025 ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα MyΘέρμανση (myaade.gov.gr) για την υποβολή των…
Ο Αρχάγγελος Ταξιάρχης Μιχαήλ, ο φρουρός των Ουρανών, έχει μια ιδιαίτερη και τιμητική θέση στην…