ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το “Snowflake Schnitzel” – Η συνάντηση του γερμανικού σνίτσελ με το κορεάτικο πνεύμα

Published by
Συντακτική Ομάδα
Ανακαλύψτε το Snowflake Schnitzel ή Σνίτσελ τύπου Τζονσόν, μία ευφάνταστη παραλλαγή του παραδοσιακού γερμανικού σνίτσελ που «ντύνεται» με κορεάτικα στοιχεία. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο πανάρισμα-«νιφάδα» και στην απροσδόκητη συνοδεία σάλτσας ταρτάρ και μαρμελάδας βατόμουρου!

Υλικά

    • 4 λεπτές φέτες χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα ή μπούτι)
    • Αλάτι & πιπέρι
    • 1 φλ. αλεύρι
    • 2 αυγά χτυπημένα
    • 2 φλ. ψωμί τριμμένο πολύ ψιλό (κοσκινισμένα για «νιφάδες»)
    • 2 κουτ. σούπας άμυλο καλαμποκιού (για πιο αέρινη υφή)
    • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ταρτάρ

    • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
    • 1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
    • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
    • 1 κουτ. σούπας φρέσκος μαϊντανός
    • Χυμός λεμονιού

Για το σερβίρισμα

  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο

Joseon style Schnitzel, δηλαδή μια παραλλαγή σνίτσελ εμπνευσμένη από τη γερμανική παραδοσιακή κουζίνα αλλά «ντυμένη» με κορεάτικα στοιχεία

Διαδικασία

Βήμα 1

Προετοιμασία κρέατος: Σκεπάζουμε κάθε κομμάτι κρέατος με μεμβράνη και το χτυπάμε μέχρι να γίνει 5–6 mm. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 10΄.

Βήμα 2

Πανάρισμα: Σε τρία ρηχά σκεύη βάζουμε (α) αλεύρι, (β) αυγά χτυπημένα, (γ) ψίχουλα ψωμιού κοσκινισμένα ανακατεμένα με άμυλο καλαμποκιού.

Περνάμε κάθε φέτα διαδοχικά από αλεύρι (τινάζουμε περίσσεια), αυγό (να στραγγίσει), μείγμα τριμμένο ψωμί, πιέζοντας ελαφρά να «πιάσει». Ακουμπάμε 5–10΄ σε σχάρα να σταθεροποιηθεί.

Βήμα 3

Τηγάνισμα: Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι στους 175–180 °C. Τηγανίζουμε 2–3΄ ανά πλευρά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα και να γίνει πολύ τραγανό. Μεταφέρουμε σε σχάρα (όχι χαρτί) και αλατίζουμε ελαφρά όσο είναι καυτό.

Βήμα 4

Σάλτσα ταρτάρ: Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο, την κάπαρη, τον μαϊντανό και το λεμόνι.

Βήμα 5

Σερβίρουμε το σνίτσελ αμέσως, με μία κουταλιά ταρτάρ και στο πλάι λίγη μαρμελάδα βατόμου

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Νότης Σφακιανάκης: Το απίστευτο θαύμα χάρη στο οποίο ζει σήμερα

Ο Νότης Σφακιανάκης αποκαλύπτει το απίστευτο θαύμα χάρη στο οποίο ζει σήμερα και συγκλονίζει Ο…

24 λεπτά ago

Τα πόσα έκλεισε ο Άδωνις Γεωργιάδης; Η απίστευτη τούρτα που του έφτιαξε η Ευγενία Μανωλίδου για τα γενέθλιά του

Τα πόσα έκλεισε ο Άδωνις Γεωργιάδης; Η απίστευτη τούρτα που του έφτιαξε η Ευγενία Μανωλίδου…

1 ώρα ago

Οι αθώες «μαχαιριές»: Γιατί η σύγκριση με άλλα παιδιά πληγώνει την ψυχή του παιδιού

«Η Μαρία τρώει όλο το φαγητό της», «Ο Γιάννης τα κατάφερε χωρίς βοήθεια!», «Η κόρη…

2 ώρες ago

Καιρός: Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου ΕΜΥ – Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, διατηρώντας σε ισχύ…

2 ώρες ago

Επίδομα θέρμανσης 2025-2026: Ανοίγει το my θέρμανση – Όλες οι ημερομηνίες και τα ποσά

Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2025 ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα MyΘέρμανση (myaade.gov.gr) για την υποβολή των…

3 ώρες ago

Γιατί ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο Προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο Αρχάγγελος Ταξιάρχης Μιχαήλ, ο φρουρός των Ουρανών, έχει μια ιδιαίτερη και τιμητική θέση στην…

4 ώρες ago