Joseon style Schnitzel, δηλαδή μια παραλλαγή σνίτσελ εμπνευσμένη από τη γερμανική παραδοσιακή κουζίνα αλλά «ντυμένη» με κορεάτικα στοιχεία
Joseon style Schnitzel, δηλαδή μια παραλλαγή σνίτσελ εμπνευσμένη από τη γερμανική παραδοσιακή κουζίνα αλλά «ντυμένη» με κορεάτικα στοιχεία
Προετοιμασία κρέατος: Σκεπάζουμε κάθε κομμάτι κρέατος με μεμβράνη και το χτυπάμε μέχρι να γίνει 5–6 mm. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 10΄.
Πανάρισμα: Σε τρία ρηχά σκεύη βάζουμε (α) αλεύρι, (β) αυγά χτυπημένα, (γ) ψίχουλα ψωμιού κοσκινισμένα ανακατεμένα με άμυλο καλαμποκιού.
Περνάμε κάθε φέτα διαδοχικά από αλεύρι (τινάζουμε περίσσεια), αυγό (να στραγγίσει), μείγμα τριμμένο ψωμί, πιέζοντας ελαφρά να «πιάσει». Ακουμπάμε 5–10΄ σε σχάρα να σταθεροποιηθεί.
Τηγάνισμα: Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι στους 175–180 °C. Τηγανίζουμε 2–3΄ ανά πλευρά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα και να γίνει πολύ τραγανό. Μεταφέρουμε σε σχάρα (όχι χαρτί) και αλατίζουμε ελαφρά όσο είναι καυτό.
Σάλτσα ταρτάρ: Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο, την κάπαρη, τον μαϊντανό και το λεμόνι.
Σερβίρουμε το σνίτσελ αμέσως, με μία κουταλιά ταρτάρ και στο πλάι λίγη μαρμελάδα βατόμου
Τα Χριστούγεννα είναι για τους περισσότερους συνυφασμένα με τα λαμπιόνια, τα οικογενειακά τραπέζια και τη…
Μια ανείπωτη τραγωδία με τεράστιες πολιτικές και στρατιωτικές προεκτάσεις εκτυλίχθηκε στην Τουρκία, καθώς επιβεβαιώθηκε ο…
Θλίψη στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο προκάλεσε η είδηση ότι πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η…
Είναι η λέξη που θεωρούμε το "DNA" του Έλληνα, μια έννοια αμετάφραστη που περιγράφει την…
Στον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ, οι κόντρες είναι συνηθισμένο φαινόμενο, όμως η έχθρα που χωρίζει…
Έναν Παναθηναϊκό από "ατσάλι" απόλαυσαν οι φίλαθλοι στο Κάουνας! Αν και βρέθηκε στο χείλος του…