Ο foodie Pete, γνωστός από το TikTok ως Early Pete, με πάνω από 500.000 ακόλουθους, μοιράστηκε ένα σημαντικό tip που έγινε viral: «Οι περισσότεροι αποθηκεύουν τις ντομάτες τους λάθος. Γεγονός που οδηγεί σε άνοστες και μουσκεμένες ντομάτες».
Ο Pete εξηγεί ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες ενεργοποιούν ένα ένζυμο στις ντομάτες που τους καταστρέφει τις κυτταρικές μεμβράνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της υφής και της γεύσης τους. Για να δείτε την καλύτερη δυνατή γεύση, οι ντομάτες πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Ωστόσο, εάν μια ντομάτα αρχίζει να αλλοιώνεται, μπορείτε να τη βάλετε στο ψυγείο για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της. Σημαντικό είναι να αφήσετε να επιστρέψει σε θερμοκρασία πριν τη χρήση. Ώστε να ανακτήσει όσο γίνεται τη γεύση της.
Αυτή η συμβουλή επιβεβαιώνεται από μελέτες. Σύμφωνα με την έρευνα του 2016 στις ΗΠΑ, η ψυχή των ντομάτων για μια εβδομάδα μειώνει τη δραστηριότητα των γονιδίων που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των πτητικών ενώσεων – αυτών που δίνουν στις ντομάτες το πλούσιο άρωμα και τη γλυκιά, σύνθετη γεύση τους.
Επιπλέον, όπως ανέφερε το Compound Interest, ντομάτες που αποθηκεύονται στους 4˚C παρουσιάζουν δραματική μείωση των πτητικών ενώσεων, έως και 66% μέσα σε 30 ημέρες. Αντίθετα, η αποθήκευση στους 20˚C αυξάνει την παραγωγή αυτών των ενώσεων, βελτιώνοντας τη γεύση.
Η σωστή αποθήκευση είναι το κλειδί για να τις περισσότερες ντομάτες σας στο μέγιστο!
Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Συνοδευόμενη από φωτογραφίες που απεικονίζουν το…
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τον καιρό των επόμενων ημερών. Προειδοποιώντας για…
Αύριο, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2023, τιμάται η μνήμη των Αγίων…
Μια 26χρονη μητέρα από τη Βρετανία πέθανε στην Τουρκία μετά από μια ιατρική θεραπεία για…
Κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα στη Βόνιτσα, οι…
Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες, Τετάρτη (11/12), στη Νέα Ερυθραία. Όταν μία μητέρα με…