Οι τοματοκεφτέδες Σαντορίνης είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του νησιού. Γνωστοί για την ξεχωριστή γεύση τους λόγω των ντόπιων ντομάτων και των μυρωδικών. Μπορείς να τους φτιάξεις και στο σπίτι με απλά βήματα:
Υλικά
1 κιλό ώριμες ντομάτες Σαντορίνης (ή άλλες ώριμες, γλυκές ντομάτες)
200 γρ. φρυγανιά τριμμένη (ή λίγο αλεύρι για πιο ζουμερούς κεφτέδες)
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι βασιλικό ή ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις ντομάτες. Αφαιρούμε τους σπόρους αν θέλουμε πιο λείο αποτέλεσμα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ντομάτα με την ψιλοκομμένη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να έχουμε ένα πηχτό μείγμα που να πλάθεται. Αν είναι πολύ νερουλό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ή αλεύρι.
Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες ή μικρές μπαλίτσες.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστούς ή χλιαρούς, συνοδεύοντας με τζατζίκι ή γιαούρτι.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Χορηγούμενο