ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Τραγανά νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας που θα λατρέψετε!

Θα γεμίσουν το σπίτι σας με μοναδικό άρωμα!

Απολαύστε υπέροχα κουλουράκια με άρωμα κανέλας – τραγανά, μυρωδάτα και πεντανόστιμα! Είναι τέλεια είτε για το πρωινό σας, είτε για τον απογευματινό καφέ, και θα γεμίσουν το σπίτι σας με μοναδικό άρωμα!

Δοκιμάστε αυτή την απλή και δοκιμασμένη συνταγή της αγαπημένης σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και κλέψτε τις εντυπώσεις.

Μικρές συμβουλές πριν ξεκινήσετε:
Αρχικά αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί τουλάχιστον 15 λεπτά. Θα γίνει πιο εύπλαστη και δεν θα σπάει στο πλάσιμο.

Αν δείτε ότι η ζύμη “σπάει”, σημαίνει πως χρειάζεται λίγη ακόμη ξεκούραση.

Για έξτρα γεύση και άρωμα, πασπαλίστε τα κουλουράκια με μείγμα κανέλας και ζάχαρης πριν τα ψήσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2½ φλιτζάνια ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

1½ φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

1 κουταλάκι γαρύφαλλο

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι σόδα μαγειρικής

Περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

½ φλιτζάνι καβουρντισμένο σουσάμι

Εκτέλεση βήμα-βήμα:

Πρώτα σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατεύουμε με σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη σόδα διαλυμένη στον χυμό πορτοκαλιού.

Συμπληρώνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το καβουρντισμένο σουσάμι. Ανακατεύουμε ξανά καλά.

Επιπλέον κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε σταδιακά στη ζύμη, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μαλακή και να μην κολλάει.

Ωστόσο δεν παραζυμώνουμε, για να μη γίνουν σκληρά τα κουλουράκια.

Πλάθουμε σε πλεξούδες ή άλλο σχήμα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Επίσης πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C με αέρα, για 25-30 λεπτά.

Απολαύστε τα κουλουράκια με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι και… προσοχή, εξαφανίζονται γρήγορα!

 


Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Back to top button
Close

Adblock Detected

Αγαπητέ/ή αναγνώστη/τρια,

Καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι κανείς δεν θέλει ενοχλητικές διαφημίσεις. Ωστόσο, το Panictimes.gr βασίζεται αποκλειστικά στις διαφημίσεις για να παραμένει δωρεάν και προσβάσιμο σε όλους.

Με το AdBlock ενεργοποιημένο, μας στερείς τη μοναδική πηγή εσόδων που μας επιτρέπει να δημιουργούμε ποιοτικό περιεχόμενο καθημερινά.

Σε παρακαλούμε: ✅ Απενεργοποίησε το AdBlock για το Panictimes.gr ✅ Ή whitelist μας στις ρυθμίσεις του AdBlock.

Ακόμα και 10 δευτερόλεπτα με ορατές διαφημίσεις βοηθούν πολύ! 🙏

Ευχαριστούμε που μας στηρίζεις!