ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τραγανά νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας που θα λατρέψετε!

Θα γεμίσουν το σπίτι σας με μοναδικό άρωμα!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Απολαύστε υπέροχα κουλουράκια με άρωμα κανέλας – τραγανά, μυρωδάτα και πεντανόστιμα! Είναι τέλεια είτε για το πρωινό σας, είτε για τον απογευματινό καφέ, και θα γεμίσουν το σπίτι σας με μοναδικό άρωμα!

Δοκιμάστε αυτή την απλή και δοκιμασμένη συνταγή της αγαπημένης σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και κλέψτε τις εντυπώσεις.

Μικρές συμβουλές πριν ξεκινήσετε:
Αρχικά αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί τουλάχιστον 15 λεπτά. Θα γίνει πιο εύπλαστη και δεν θα σπάει στο πλάσιμο.

Αν δείτε ότι η ζύμη “σπάει”, σημαίνει πως χρειάζεται λίγη ακόμη ξεκούραση.

Για έξτρα γεύση και άρωμα, πασπαλίστε τα κουλουράκια με μείγμα κανέλας και ζάχαρης πριν τα ψήσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2½ φλιτζάνια ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

1½ φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

1 κουταλάκι γαρύφαλλο

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι σόδα μαγειρικής

Περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

½ φλιτζάνι καβουρντισμένο σουσάμι

Εκτέλεση βήμα-βήμα:

Πρώτα σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατεύουμε με σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη σόδα διαλυμένη στον χυμό πορτοκαλιού.

Συμπληρώνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το καβουρντισμένο σουσάμι. Ανακατεύουμε ξανά καλά.

Επιπλέον κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε σταδιακά στη ζύμη, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μαλακή και να μην κολλάει.

Ωστόσο δεν παραζυμώνουμε, για να μη γίνουν σκληρά τα κουλουράκια.

Πλάθουμε σε πλεξούδες ή άλλο σχήμα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Επίσης πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C με αέρα, για 25-30 λεπτά.

Απολαύστε τα κουλουράκια με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι και… προσοχή, εξαφανίζονται γρήγορα!

 

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Αναδρομικά “ΣΟΚ” για Απόστρατους το 2025: Ποιοι θα δουν σημαντικές αυξήσεις;

Οι στρατιωτικές ενώσεις έχουν θέσει προς την κυβέρνηση ένα κρίσιμο αίτημα που αφορά τη μισθολογική…

57 λεπτά ago

Ποιοι γιορτάζουν αύριο 8 Απριλίου

Σύμφωνα με το ορθόδοξο εορτολόγιο, στις 8 Απριλίου τιμάται η μνήμη σημαντικών μορφών της χριστιανικής…

2 ώρες ago

Ανατροπή στην υπόθεση του 3χρονου Άγγελου: Οι Αρχές εκδίδουν ένταλμα σύλληψης για τον πατέρα

Οι έρευνες γύρω από τον τραγικό θάνατο του τρίχρονου Άγγελου στο Ηράκλειο συνεχίζονται με εντατικούς…

2 ώρες ago

Μην την καταναλώσετε: Ανάκληση δημοφιλούς σοκολάτας

Σημαντική ανησυχία έχει προκληθεί στις ευρωπαϊκές αγορές έπειτα από την ανίχνευση επικίνδυνων ξένων υλικών σε…

2 ώρες ago

Από χρυσή πρωταθλήτρια στην Πάτρα πόρνη πολυτελείας

Από χρυσή πρωταθλήτρια στην Πάτρα πόρνη πολυτελείας... Ποιά είναι η διάσημη αθλήτρια, που άλλαξε καριέρα…

2 ώρες ago

Απίστευτο: Επιστήμονες ανακάλυψαν και «δεύτερη καρδιά» στο ανθρώπινο σώμα

Απίστευτο.. Επιστήμονες ανακάλυψαν και «δεύτερη καρδιά» στο ανθρώπινο σώμα, που τροφοδοτεί την κυκλοφορία του αίματος…

3 ώρες ago