ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τραγανά νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας που θα λατρέψετε!

Θα γεμίσουν το σπίτι σας με μοναδικό άρωμα!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Απολαύστε υπέροχα κουλουράκια με άρωμα κανέλας – τραγανά, μυρωδάτα και πεντανόστιμα! Είναι τέλεια είτε για το πρωινό σας, είτε για τον απογευματινό καφέ, και θα γεμίσουν το σπίτι σας με μοναδικό άρωμα!

Δοκιμάστε αυτή την απλή και δοκιμασμένη συνταγή της αγαπημένης σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και κλέψτε τις εντυπώσεις.

Μικρές συμβουλές πριν ξεκινήσετε:
Αρχικά αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί τουλάχιστον 15 λεπτά. Θα γίνει πιο εύπλαστη και δεν θα σπάει στο πλάσιμο.

Αν δείτε ότι η ζύμη “σπάει”, σημαίνει πως χρειάζεται λίγη ακόμη ξεκούραση.

Για έξτρα γεύση και άρωμα, πασπαλίστε τα κουλουράκια με μείγμα κανέλας και ζάχαρης πριν τα ψήσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2½ φλιτζάνια ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

1½ φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

1 κουταλάκι γαρύφαλλο

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι σόδα μαγειρικής

Περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

½ φλιτζάνι καβουρντισμένο σουσάμι

Εκτέλεση βήμα-βήμα:

Πρώτα σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατεύουμε με σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη σόδα διαλυμένη στον χυμό πορτοκαλιού.

Συμπληρώνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το καβουρντισμένο σουσάμι. Ανακατεύουμε ξανά καλά.

Επιπλέον κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε σταδιακά στη ζύμη, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μαλακή και να μην κολλάει.

Ωστόσο δεν παραζυμώνουμε, για να μη γίνουν σκληρά τα κουλουράκια.

Πλάθουμε σε πλεξούδες ή άλλο σχήμα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Επίσης πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C με αέρα, για 25-30 λεπτά.

Απολαύστε τα κουλουράκια με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι και… προσοχή, εξαφανίζονται γρήγορα!

 

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Γιόνας Βαλαντσιούνας: Δεν θα πιστεύετε ποιο είναι το αγαπημένο του αυτοκίνητο και τι οδηγεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Δεν θα πιστεύετε με τίποτα ποιο είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο του Γιόνας Βαλαντσιούνας και τι…

33 λεπτά ago

Ειρήνη Μουρτζούκου: Μαρτυρία σοκ για το νεκρό παιδί της στο ψυγείο και τον στολισμό

Μαρτυρία σοκ για την Ειρήνη Μουρτζούκου με το νεκρό παιδί της και τον «στολισμό» του…

1 ώρα ago

Τι θα συμβεί στον οργανισμό μας αν τρώμε αγγούρι κάθε μέρα;

Τι θα συμβεί στον οργανισμό μας αν τρώμε αγγούρι κάθε μέρα; Ένας άγνωστος διατροφικός θησαυρός…

3 ώρες ago

Σοκ: Νεκροί δύο Έλληνες ηθοποιοί μέσα σε λίγες ώρες

Σοκ: Νεκροί δύο Έλληνες ηθοποιοί μέσα σε λίγες ώρες Ο ελληνικός καλλιτεχνικός κόσμος θρηνεί δύο…

4 ώρες ago

Αγωνία για τη Βασίλισσα Σοφία – Σε τι κατάσταση είναι η υγεία της;

Αγωνία για τη Βασίλισσα Σοφία - Σε τι κατάσταση είναι η υγεία της; Ακυρώθηκαν οι…

6 ώρες ago

Το μεγάλο ερωτηματικό: Ο Λεσόρ εκτός EuroBasket;

Ο έμπειρος αθλητικός δημοσιογράφος, αναφερόμενος στην κατάσταση του Ματίας Λεσόρ, τόνισε πως ο Γάλλος σέντερ…

7 ώρες ago