ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τραγανά νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας που θα λατρέψετε!

Θα γεμίσουν το σπίτι σας με μοναδικό άρωμα!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Απολαύστε υπέροχα κουλουράκια με άρωμα κανέλας – τραγανά, μυρωδάτα και πεντανόστιμα! Είναι τέλεια είτε για το πρωινό σας, είτε για τον απογευματινό καφέ, και θα γεμίσουν το σπίτι σας με μοναδικό άρωμα!

Δοκιμάστε αυτή την απλή και δοκιμασμένη συνταγή της αγαπημένης σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και κλέψτε τις εντυπώσεις.

Μικρές συμβουλές πριν ξεκινήσετε:
Αρχικά αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί τουλάχιστον 15 λεπτά. Θα γίνει πιο εύπλαστη και δεν θα σπάει στο πλάσιμο.

Αν δείτε ότι η ζύμη “σπάει”, σημαίνει πως χρειάζεται λίγη ακόμη ξεκούραση.

Για έξτρα γεύση και άρωμα, πασπαλίστε τα κουλουράκια με μείγμα κανέλας και ζάχαρης πριν τα ψήσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2½ φλιτζάνια ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

1½ φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

1 κουταλάκι γαρύφαλλο

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι σόδα μαγειρικής

Περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

½ φλιτζάνι καβουρντισμένο σουσάμι

Εκτέλεση βήμα-βήμα:

Πρώτα σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατεύουμε με σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη σόδα διαλυμένη στον χυμό πορτοκαλιού.

Συμπληρώνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το καβουρντισμένο σουσάμι. Ανακατεύουμε ξανά καλά.

Επιπλέον κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε σταδιακά στη ζύμη, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μαλακή και να μην κολλάει.

Ωστόσο δεν παραζυμώνουμε, για να μη γίνουν σκληρά τα κουλουράκια.

Πλάθουμε σε πλεξούδες ή άλλο σχήμα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Επίσης πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C με αέρα, για 25-30 λεπτά.

Απολαύστε τα κουλουράκια με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι και… προσοχή, εξαφανίζονται γρήγορα!

 

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Γιορτή σήμερα – 2 Δεκεμβρίου: Ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης και το Χάρισμα της Διορατικότητας

Η Εκκλησία τιμά σήμερα τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη (Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης). Μάθετε για τον βίο…

5 ώρες ago

Άγιος Παΐσιος: Η συγκλονιστική προφητεία και τα Χριστούγεννα

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης δίνει διαχρονικές συμβουλές για το πώς να ζήσουμε τα Χριστούγεννα.…

8 ώρες ago

Σάλος: Τι συζητούσε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ μία ώρα με τη Μαράια Κάρεϊ;

Μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Γιάννη Παπαμιχαήλ, γιο των αείμνηστων θρύλων του…

11 ώρες ago

Σκότωσαν έγκυο 22 ετών και της πήραν το μωρό από την κοιλιά

Άγριο θρίλερ με έγκυο 22 ετών, που τη σκότωσαν και πήραν το μωρό μέσα από…

12 ώρες ago

Λεβεντιές Έλληνες χόρεψαν συρτάκι στην Αγία Σοφία και οι Τούρκοι οργίασαν

Μια κίνηση γεμάτη συμβολισμό και συναισθηματικό βάθος έλαβε χώρα πρόσφατα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας…

12 ώρες ago

Ιατρική «επανάσταση»: Βρέθηκε η θεραπεία κατά της γήρανσης

Επιστήμονες ανακοίνωσαν πως βρέθηκε η θεραπεία κατά της γήρανσης που θα καταστρέφει τα παλιά κύτταρα…

12 ώρες ago