Το καλοκαίρι, οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τον κίνδυνο για τροφικές δηλητηριάσεις, σαλμονέλλωση και άλλες λοιμώξεις όπως η σπάνια αλλαντίαση, μετά από πρόσφατα περιστατικά σε Ιταλία και Ελλάδα.
Η αλλαντίαση, μια σοβαρή παραλυτική νόσος, προκαλείται από το βακτήριο Clostridium botulinum σε ακατάλληλα παρασκευασμένα τρόφιμα. Η σαλμονέλλα μεταδίδεται με μολυσμένα τρόφιμα και προκαλεί συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.
Υγιεινή: Πλένουμε σχολαστικά χέρια, επιφάνειες και εργαλεία.
Διαχωρισμός: Κρατάμε ωμά και μαγειρεμένα τρόφιμα χωριστά.
Μαγείρεμα: Μαγειρεύουμε καλά το φαγητό, ιδιαίτερα το κρέας.
Ασφαλείς θερμοκρασίες: Δεν αφήνουμε τρόφιμα εκτός ψυγείου για πάνω από 2 ώρες.
Ασφαλείς πρώτες ύλες: Χρησιμοποιούμε καθαρό νερό και φρέσκα τρόφιμα.
Απίστευτο ξύλο σε πανηγύρι με τη Γωγώ Τσαμπά στο Αγρίνιο με κλωτσομπουνιές και καρέκλες στον…
Σε πύρινο κλοιό ξανά η Ελλάδα - Όλες οι επικίνδυνες φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη…
Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε σήμερα, Τρίτη (12/8), τη Δυτική Παπούα της…
Ένας τουρίστας έπεσε στο κενό από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Λυκαβηττό, το πρωί…
Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Κρακοβία για έναν αγώνα-τελικό κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Με έπαθλο την…
Η άγρια δολοφονία της 35χρονης Ακουένε Αραντάζα, πρώην βασίλισσας ομορφιάς, συγκλονίζει τις Φιλιππίνες. Η σορός…