Το ψυγείο, αν και πολύτιμο εργαλείο για τη συντήρηση των τροφίμων, δεν είναι κατάλληλο για όλα τα φρούτα και λαχανικά. Η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση, την υφή και τη θρεπτική τους αξία.
Τομάτες: Χάνουν τη γεύση και την υφή τους.
Μπανάνες: Μαυρίζουν γρήγορα και σταματούν να ωριμάζουν.
Μήλα: Χάνουν την τραγανή τους υφή.
Κρεμμύδια: Μαλακώνουν και μουχλιάζουν.
Αβοκάντο: Δεν ωριμάζουν σωστά και μαυρίζουν.
Πατάτες: Γίνονται γλυκές και χάνουν τη γεύση τους.
Μούρα: Χάνουν την γεύση τους, την υφή τους και μουχλιάζουν.
Εσπεριδοειδή: Μπορούν να αντέξουν σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές μέρες.
Μπορούμε να βάλουμε αυτά τα φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο μόνο αν τα έχουμε αγοράσει πολύ νωρίτερα και θέλουμε να τα διατηρήσουμε για μία ή δύο ημέρες ακόμη.
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τη θέση τους στα…
Ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου, μια από τις πιο σημαντικές γιορτές της Ορθοδοξίας, έχει…
Θαύμα στην Πάτρα εν μέσω καταστροφής από τη μεγάλη φωτιά... Πως έμεινε άθικτη από τις…
ΈΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Οι Ρώσοι βύθισαν πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα που μετέφερε όπλα για την Ουκρανία…
Οι τραπεζικές κάρτες, που ξεκίνησαν τη δεκαετία του '50, έχουν γίνει πλέον απαραίτητο εργαλείο στην…
Η ΑΕΚ BC ανακοίνωσε επίσημα το μεσημέρι της Τετάρτης (13/08) την πέμπτη της μεταγραφή για…