Το ψυγείο, αν και πολύτιμο εργαλείο για τη συντήρηση των τροφίμων, δεν είναι κατάλληλο για όλα τα φρούτα και λαχανικά. Η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση, την υφή και τη θρεπτική τους αξία.
Τομάτες: Χάνουν τη γεύση και την υφή τους.
Μπανάνες: Μαυρίζουν γρήγορα και σταματούν να ωριμάζουν.
Μήλα: Χάνουν την τραγανή τους υφή.
Κρεμμύδια: Μαλακώνουν και μουχλιάζουν.
Αβοκάντο: Δεν ωριμάζουν σωστά και μαυρίζουν.
Πατάτες: Γίνονται γλυκές και χάνουν τη γεύση τους.
Μούρα: Χάνουν την γεύση τους, την υφή τους και μουχλιάζουν.
Εσπεριδοειδή: Μπορούν να αντέξουν σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές μέρες.
Μπορούμε να βάλουμε αυτά τα φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο μόνο αν τα έχουμε αγοράσει πολύ νωρίτερα και θέλουμε να τα διατηρήσουμε για μία ή δύο ημέρες ακόμη.
Έσταξε «φαρμάκι» ο Χάρης Βαρθακούρης για τον Πέτρο Λαγούτη και το Big Brother Ο Χάρης…
Σεισμός πριν από λίγο στην Εύβοια ταρακούνησε και την Αττική... Το επίκεντρο και η πρώτη…
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έσπασε» τη σιωπή του και έβγαλε στη «φόρα» όλη την αλήθεια για…
Σε κατάσταση σοκ είναι η εντυπωσιακή αστυνομικός μετά την καταγγελία: Τι λέει για τα ερωτικά…
Η Άννα Μαρία Ψυχαράκη με νέα εμφάνιση και νέα δουλειά «τρελαίνει» κόσμο... Πως είναι σήμερα…
Συναγερμός σήμανε στο αεροπλανοφόρο Harry S. Truman όταν μαχητικό των ΗΠΑ έπεσε στη θάλασσα στην…