Το ψυγείο, αν και πολύτιμο εργαλείο για τη συντήρηση των τροφίμων, δεν είναι κατάλληλο για όλα τα φρούτα και λαχανικά. Η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση, την υφή και τη θρεπτική τους αξία.
Τομάτες: Χάνουν τη γεύση και την υφή τους.
Μπανάνες: Μαυρίζουν γρήγορα και σταματούν να ωριμάζουν.
Μήλα: Χάνουν την τραγανή τους υφή.
Κρεμμύδια: Μαλακώνουν και μουχλιάζουν.
Αβοκάντο: Δεν ωριμάζουν σωστά και μαυρίζουν.
Πατάτες: Γίνονται γλυκές και χάνουν τη γεύση τους.
Μούρα: Χάνουν την γεύση τους, την υφή τους και μουχλιάζουν.
Εσπεριδοειδή: Μπορούν να αντέξουν σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές μέρες.
Μπορούμε να βάλουμε αυτά τα φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο μόνο αν τα έχουμε αγοράσει πολύ νωρίτερα και θέλουμε να τα διατηρήσουμε για μία ή δύο ημέρες ακόμη.
Η υγεία του 88χρονου Πάπα Φραγκίσκου απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα, με την Καθολική Εκκλησία να…
Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στην Κύπρο, στο οποίο μια νηπιαγωγός φέρεται να κακοποιεί ένα δίχρονο…
Ο Νίκος Κοτζιάς εκφράζει την υποστήριξή του στη Μαρία Καρυστιανού για τη θέση του Πρωθυπουργού.…
Ο Γιάννης Λοβέρδος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» την Δευτέρα (10/3), αναφέρθηκε…
Η αθλητική δράση σήμερα δεν περιλαμβάνει κάποιο μεγάλο γεγονός, αλλά προσφέρει ποικίλες επιλογές για τους…
Η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο αποτελεί ένα θέμα που απασχολεί έντονα…