Το ψυγείο, αν και πολύτιμο εργαλείο για τη συντήρηση των τροφίμων, δεν είναι κατάλληλο για όλα τα φρούτα και λαχανικά. Η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση, την υφή και τη θρεπτική τους αξία.
Τομάτες: Χάνουν τη γεύση και την υφή τους.
Μπανάνες: Μαυρίζουν γρήγορα και σταματούν να ωριμάζουν.
Μήλα: Χάνουν την τραγανή τους υφή.
Κρεμμύδια: Μαλακώνουν και μουχλιάζουν.
Αβοκάντο: Δεν ωριμάζουν σωστά και μαυρίζουν.
Πατάτες: Γίνονται γλυκές και χάνουν τη γεύση τους.
Μούρα: Χάνουν την γεύση τους, την υφή τους και μουχλιάζουν.
Εσπεριδοειδή: Μπορούν να αντέξουν σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές μέρες.
Μπορούμε να βάλουμε αυτά τα φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο μόνο αν τα έχουμε αγοράσει πολύ νωρίτερα και θέλουμε να τα διατηρήσουμε για μία ή δύο ημέρες ακόμη.
Σοκ στον Βόλο με αυτό που άδειασε στη θάλασσα το κρουαζιερόπλοιο «NORWEGIAN» κατά την αναχώρησή…
Στις 22 Ιουνίου 2025, σύμφωνα με το Ορθόδοξο Εορτολόγιο, γιορτάζουν: Οι Άγιοι Ζήνων και Ζηνάς…
Με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός στρέφει την προσοχή του στην επόμενη μέρα…
Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με το Ιράν να είναι έτοιμο να επιτεθεί…
Σάλος: Η Νατάσα Μποφίλιου έδιωξε τον πατέρα της μπροστά σε κόσμο, με άθλιο τρόπο, για…
Οι ΗΠΑ έτοιμες να χτυπήσουν το Ιράν με πανίσχυρα αμερικανικά βομβαρδιστικά B-2 stealth να έχουν…