Όσον αφορά το φρέσκο κόκκινο κρέας, ο ΠΟΥ το χαρακτηρίζει ως «μάλλον καρκινογόνο». Σημειώνοντας ωστόσο ότι τα επιστημονικά δεδομένα που υποστηρίζουν είναι περιορισμένα. Καθώς ότι το κρέας μπορεί να έχει συγκεκριμένους για την υγεία.
Η επεξεργασία του κρέατος, μέσω προσθήκης αλατιού και συντηρητικών, ευθύνεται για την καρκινογόνα δράση των αλλαντικών. Αυτή η εκτίμηση προέρχεται από τον Διεθνή Οργανισμό Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC). Ο οποίος αποτελεί τμήμα του ΠΟΥ και αξιολογεί τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα. Έτσι, τα επεξεργασμένα κρέατα τοποθετούνται στην ίδια κατηγορία με άλλες επικίνδυνες ουσίες. Όπως το πλουτώνιο, ο αμίαντος και το αλκοόλ.
Παρ’ όλα αυτά, η ετυμηγορία του ΠΟΥ δεν σημαίνει ότι η κατανάλωση αλλαντικών παρουσιάζει τον ίδιο κίνδυνο με την έκθεση σε αμίαντο. Όπως εξηγεί ο Δρ Kurt Straif, εκπρόσωπος του ΠΟΥ, αν και ο κίνδυνος καρκίνου από τα επεξεργασμένα κρέατα παραμένει μικρός για κάθε άτομο, πολύ αναλογικά με την ποσότητα που καταναλώνεται.
Οι ψυχές ζουν και μας βλέπουν; Τι συμβαίνει κατά τις πρώτες ημέρες και αμέσως μετά…
Τι ήταν η Ιωάννα πριν γίνει η γνωστή Τούνη; Όλα στη φόρα... Πως από τα…
Το μέτρο της αλλαγής της ώρας θα ισχύσει κανονικά και φέτος. Η μετάβαση από τη…
Με ποιόν παντρεύτηκε η πρώην σύζυγος διάσημου ηθοποιού και έγινε κόμισσα; Το πολύκροτο διαζύγιο και…
Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D... Όλα όσα πρέπει να…
Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον πρώην ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό…