Όσον αφορά το φρέσκο κόκκινο κρέας, ο ΠΟΥ το χαρακτηρίζει ως «μάλλον καρκινογόνο». Σημειώνοντας ωστόσο ότι τα επιστημονικά δεδομένα που υποστηρίζουν είναι περιορισμένα. Καθώς ότι το κρέας μπορεί να έχει συγκεκριμένους για την υγεία.
Η επεξεργασία του κρέατος, μέσω προσθήκης αλατιού και συντηρητικών, ευθύνεται για την καρκινογόνα δράση των αλλαντικών. Αυτή η εκτίμηση προέρχεται από τον Διεθνή Οργανισμό Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC). Ο οποίος αποτελεί τμήμα του ΠΟΥ και αξιολογεί τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα. Έτσι, τα επεξεργασμένα κρέατα τοποθετούνται στην ίδια κατηγορία με άλλες επικίνδυνες ουσίες. Όπως το πλουτώνιο, ο αμίαντος και το αλκοόλ.
Παρ’ όλα αυτά, η ετυμηγορία του ΠΟΥ δεν σημαίνει ότι η κατανάλωση αλλαντικών παρουσιάζει τον ίδιο κίνδυνο με την έκθεση σε αμίαντο. Όπως εξηγεί ο Δρ Kurt Straif, εκπρόσωπος του ΠΟΥ, αν και ο κίνδυνος καρκίνου από τα επεξεργασμένα κρέατα παραμένει μικρός για κάθε άτομο, πολύ αναλογικά με την ποσότητα που καταναλώνεται.
Σοκ και σάλος στη Γαλλία: Ο νέος ΑΓΕΕΘΑ ζήτησε από τους Δημάρχους να προετοιμαστούν για…
Τι είναι το FOBB που χτυπάει όλους τους ανθρώπους μετά τα 40; Συμπτώματα για να…
Νέα στοιχεία «δείχνουν» ότι κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιάννη Λάλα στην Αράχωβα είχε καθημερινή…
Με βαθιά συγκίνηση ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε τον Αλέκο Φλαμπουράρη στην πολιτική του κηδεία και…
Ο Γιάννης Αλαφούζος αναλαμβάνει καθήκοντα CEO στον ΣΚΑΪ, ενώ ο Κωνσταντίνος Ζούλας παραμένει με κρίσιμες…
Ένα εννιάχρονο παιδί από τη Βραζιλία ακρωτηριάστηκε σε δύο δάχτυλα μετά από άγρια επίθεση που…