Όσον αφορά το φρέσκο κόκκινο κρέας, ο ΠΟΥ το χαρακτηρίζει ως «μάλλον καρκινογόνο». Σημειώνοντας ωστόσο ότι τα επιστημονικά δεδομένα που υποστηρίζουν είναι περιορισμένα. Καθώς ότι το κρέας μπορεί να έχει συγκεκριμένους για την υγεία.
Η επεξεργασία του κρέατος, μέσω προσθήκης αλατιού και συντηρητικών, ευθύνεται για την καρκινογόνα δράση των αλλαντικών. Αυτή η εκτίμηση προέρχεται από τον Διεθνή Οργανισμό Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC). Ο οποίος αποτελεί τμήμα του ΠΟΥ και αξιολογεί τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα. Έτσι, τα επεξεργασμένα κρέατα τοποθετούνται στην ίδια κατηγορία με άλλες επικίνδυνες ουσίες. Όπως το πλουτώνιο, ο αμίαντος και το αλκοόλ.
Παρ’ όλα αυτά, η ετυμηγορία του ΠΟΥ δεν σημαίνει ότι η κατανάλωση αλλαντικών παρουσιάζει τον ίδιο κίνδυνο με την έκθεση σε αμίαντο. Όπως εξηγεί ο Δρ Kurt Straif, εκπρόσωπος του ΠΟΥ, αν και ο κίνδυνος καρκίνου από τα επεξεργασμένα κρέατα παραμένει μικρός για κάθε άτομο, πολύ αναλογικά με την ποσότητα που καταναλώνεται.
Άγιος Παΐσιος: «4 χρόνια θα κρατήσει το χάος» - Η συγκλονιστική προφητεία που φαίνεται να…
Ο νεαρός βουλευτής Έμελι Πελτόνεν βρέθηκε νεκρός μέσα στο Κοινοβούλιο σκορπώντας σοκ και θλίψη σε…
Έρχονται ανατροπές και εκπλήξεις στα μπουζούκια... Τα νέα σχήματα που θα δούμε στις νυχτερινές πίστες…
Παναθηναϊκός - Σαμσουνσπόρ: Που και πότε θα δούμε τον αγώνα για τα play-off του Europa…
Σήμερα, 19 Αυγούστου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας, και η Φίνος Φιλμ δεν θα μπορούσε…
Μια ασυνήθιστη και ανησυχητική εικόνα υποδέχεται τους επισκέπτες στην παραλία ΝΑΤΟ της Σαλαμίνας. Όπου ψαράδες…