Όσον αφορά το φρέσκο κόκκινο κρέας, ο ΠΟΥ το χαρακτηρίζει ως «μάλλον καρκινογόνο». Σημειώνοντας ωστόσο ότι τα επιστημονικά δεδομένα που υποστηρίζουν είναι περιορισμένα. Καθώς ότι το κρέας μπορεί να έχει συγκεκριμένους για την υγεία.
Η επεξεργασία του κρέατος, μέσω προσθήκης αλατιού και συντηρητικών, ευθύνεται για την καρκινογόνα δράση των αλλαντικών. Αυτή η εκτίμηση προέρχεται από τον Διεθνή Οργανισμό Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC). Ο οποίος αποτελεί τμήμα του ΠΟΥ και αξιολογεί τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα. Έτσι, τα επεξεργασμένα κρέατα τοποθετούνται στην ίδια κατηγορία με άλλες επικίνδυνες ουσίες. Όπως το πλουτώνιο, ο αμίαντος και το αλκοόλ.
Παρ’ όλα αυτά, η ετυμηγορία του ΠΟΥ δεν σημαίνει ότι η κατανάλωση αλλαντικών παρουσιάζει τον ίδιο κίνδυνο με την έκθεση σε αμίαντο. Όπως εξηγεί ο Δρ Kurt Straif, εκπρόσωπος του ΠΟΥ, αν και ο κίνδυνος καρκίνου από τα επεξεργασμένα κρέατα παραμένει μικρός για κάθε άτομο, πολύ αναλογικά με την ποσότητα που καταναλώνεται.
Φρικτός θάνατος για 21χρονο σε τροχαίο στο Αγρίνιο Απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του μετά από…
Τι όπλα θα παράγει η Renault; Η πασίγνωστη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία μπαίνει ξανά στη βιομηχανία όπλων…
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση μιας μεταγραφικής κίνησης με έντονο «λατινοαμερικάνικο άρωμα». Καθώς, σύμφωνα…
Ο Έλον Μασκ ίδρυσε το νέο Κόμμα της Αμερικής για να γκρεμίσει τον πρώην πολιτικό…
Κυριάκος Μητσοτάκης Σάλος με το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του ο…
Το βίντεο με τον σοκαριστικό τραυματισμό του Μουσιάλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, στον προημιτελικό, ανάμεσα…