ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Τσικνοπέμπτη – Το μυστικό για τέλειο, βελούδινο, τζατζίκι: Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Βήμα - βήμα οι οδηγίες

Χορηγούμενο

Το τζατζίκι, αποτελεί την αγαπημένη «αλοιφή» της ελληνικής κουζίνας, αναπόσπαστο μέρος των ελληνικών τραπεζιών. Με την ιδανική ισορροπία γεύσης και απλότητας, συνοδεύει με μοναδικό τρόπο ψητά και τηγανιτά κρέατα, θαλασσινά, και λαχταριστά λαχανικά, προσφέροντας μια απόλυτα ελληνική γαστρονομική εμπειρία.

Ωστόσο, όλοι έχουμε ζήσει μια απογοητευτική εμπειρία με ένα τζατζίκι που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Υδαρές, λίγο ή καθόλου στραγγισμένο, με υπερβολική ποσότητα ελαιόλαδου και έλλειψη αρωματικών. Αυτά τα τζατζίκια απογοητεύουν τον ουρανίσκο μας και δεν τιμούν επίσης την κληρονομιά της ελληνικής κουζίνας.

Η συνταγή που σας προτείνουμε αποτελεί μια ανανέωση της κλασικής συνταγής. Αντί για απλό γιαούρτι, χρησιμοποιούμε στραγγιστό γιαούρτι σε συνδυασμό με λευκό κρεμώδες τυρί, που προσδίδει επιπλέον βελούδινη υφή και γευστική πλούσια αίσθηση. Τα αρωματικά υλικά που προσθέτουμε αναδεικνύουν τη γεύση και το άρωμα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γεύσης.

Χορηγούμενο

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ή κατίκι Δομοκού ή ξύγαλο
  • 1 αγγούρι μέτριο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • Λίγο ξύδι
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο
  • 1 καρότο μικρό λεπτοξυσμένο
  • 5-6 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι λευκό

Πως θα το φτιάξετε

Πλένουμε και στεγνώνουμε το αγγούρι. Το κόβουμε κατά μήκος στη μέση και αφαιρούμε τα σποράκια και τις άκρες του. Το ξύνουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη μαζί μάλιστα με τη φλούδα και το ρίχνουμε σε σουρωτήρι.

Αλατίζουμε και το αφήνουμε πάνω από ένα μπολ να βγάλει τα ζουμιά του. Το πιέζουμε μάλιστα λίγο με το χέρι για να βγάλει όσο περισσότερα υγρά γίνεται.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί κρέμα μέσα σε ένα ευρύχωρο μπολ και προσθέτουμε μέσα το στραγγισμένο αγγούρι, το λιωμένο σκόρδο, τον άνηθο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο.
Προαιρετικά μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ψιλοκομμένο δυόσμο και τριμμένο καρότο.

Χορηγούμενο

Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε επίσης λίγο ξύδι και έξτρα αλατοπίπερο αν είναι απαραίτητο.

Δοκιμάστε αυτήν την ανανεωμένη συνταγή για τζατζίκι την Τσικνοπέμπτη και εντυπωσιάστε τους φίλους και την οικογένειά σας με την απόλυτη γευστική απόλαυση. Σίγουρα θα μας θυμηθείτε!


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button