ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τσικνοπέμπτη – Το μυστικό για τέλειο, βελούδινο, τζατζίκι: Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Βήμα - βήμα οι οδηγίες

Published by
Συντακτική Ομάδα

Το τζατζίκι, αποτελεί την αγαπημένη «αλοιφή» της ελληνικής κουζίνας, αναπόσπαστο μέρος των ελληνικών τραπεζιών. Με την ιδανική ισορροπία γεύσης και απλότητας, συνοδεύει με μοναδικό τρόπο ψητά και τηγανιτά κρέατα, θαλασσινά, και λαχταριστά λαχανικά, προσφέροντας μια απόλυτα ελληνική γαστρονομική εμπειρία.

Ωστόσο, όλοι έχουμε ζήσει μια απογοητευτική εμπειρία με ένα τζατζίκι που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Υδαρές, λίγο ή καθόλου στραγγισμένο, με υπερβολική ποσότητα ελαιόλαδου και έλλειψη αρωματικών. Αυτά τα τζατζίκια απογοητεύουν τον ουρανίσκο μας και δεν τιμούν επίσης την κληρονομιά της ελληνικής κουζίνας.

Η συνταγή που σας προτείνουμε αποτελεί μια ανανέωση της κλασικής συνταγής. Αντί για απλό γιαούρτι, χρησιμοποιούμε στραγγιστό γιαούρτι σε συνδυασμό με λευκό κρεμώδες τυρί, που προσδίδει επιπλέον βελούδινη υφή και γευστική πλούσια αίσθηση. Τα αρωματικά υλικά που προσθέτουμε αναδεικνύουν τη γεύση και το άρωμα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γεύσης.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ή κατίκι Δομοκού ή ξύγαλο
  • 1 αγγούρι μέτριο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • Λίγο ξύδι
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο
  • 1 καρότο μικρό λεπτοξυσμένο
  • 5-6 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι λευκό

Πως θα το φτιάξετε

Πλένουμε και στεγνώνουμε το αγγούρι. Το κόβουμε κατά μήκος στη μέση και αφαιρούμε τα σποράκια και τις άκρες του. Το ξύνουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη μαζί μάλιστα με τη φλούδα και το ρίχνουμε σε σουρωτήρι.

Αλατίζουμε και το αφήνουμε πάνω από ένα μπολ να βγάλει τα ζουμιά του. Το πιέζουμε μάλιστα λίγο με το χέρι για να βγάλει όσο περισσότερα υγρά γίνεται.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί κρέμα μέσα σε ένα ευρύχωρο μπολ και προσθέτουμε μέσα το στραγγισμένο αγγούρι, το λιωμένο σκόρδο, τον άνηθο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο.
Προαιρετικά μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ψιλοκομμένο δυόσμο και τριμμένο καρότο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε επίσης λίγο ξύδι και έξτρα αλατοπίπερο αν είναι απαραίτητο.

Δοκιμάστε αυτήν την ανανεωμένη συνταγή για τζατζίκι την Τσικνοπέμπτη και εντυπωσιάστε τους φίλους και την οικογένειά σας με την απόλυτη γευστική απόλαυση. Σίγουρα θα μας θυμηθείτε!

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Ψυχρολουσία: Διαλύουν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα για να μας ταΐζουν γενετικά τροποποιημένα προϊόντα

Συμφωνία στην ΕΕ (Δεκέμβριος 2025) για χαλάρωση των κανόνων των Νέων Γονιδιωματικών Τεχνικών (ΝΓΤ). Ποιοι…

57 λεπτά ago

Σύρος: Άνδρας εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σφηνωμένο μπουκάλι στον πρωκτό

Άνδρας στη Σύρο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σφηνωμένο στον πρωκτό του ένα μπουκάλι γεμάτο…

4 ώρες ago

Κατέρρευσε από την στεναχώρια του ο κτηνοτρόφος με το τελευταίο κοπάδι Ρουμλουκίου που σφαγιάστηκε

Κατέρρευσε από την στεναχώρια και νοσηλεύεται με συμπτώματα εγκεφαλικού ο κτηνοτρόφος με το τελευταίο κοπάδι…

5 ώρες ago

Δυνατός σεισμός τώρα στα Καλάβρυτα

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Όλες οι πληροφορίες για το…

6 ώρες ago

Θρήνος στη Ζάκυνθο – Οι τελευταίες στιγμές του 2 ετών παιδιού που κατασπάραξε το πίτμπουλ: «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια του»

Η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου και ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονίζονται από μια ανείπωτη τραγωδία που…

7 ώρες ago

Πηγή Δεβετζή: Η κατάσταση της υγείας της μετά το τροχαίο σοκ στην Εγνατία Οδό -Τούμπαρε το αυτοκίνητό της μέσα σε τούνελ

Τροχαίο ατύχημα για την Ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή. Τούμπαρε το αυτοκίνητό της μέσα σε τούνελ στην…

7 ώρες ago