ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τσικνοπέμπτη – Το μυστικό για τέλειο, βελούδινο, τζατζίκι: Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Βήμα - βήμα οι οδηγίες

Published by
Συντακτική Ομάδα

Το τζατζίκι, αποτελεί την αγαπημένη «αλοιφή» της ελληνικής κουζίνας, αναπόσπαστο μέρος των ελληνικών τραπεζιών. Με την ιδανική ισορροπία γεύσης και απλότητας, συνοδεύει με μοναδικό τρόπο ψητά και τηγανιτά κρέατα, θαλασσινά, και λαχταριστά λαχανικά, προσφέροντας μια απόλυτα ελληνική γαστρονομική εμπειρία.

Ωστόσο, όλοι έχουμε ζήσει μια απογοητευτική εμπειρία με ένα τζατζίκι που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Υδαρές, λίγο ή καθόλου στραγγισμένο, με υπερβολική ποσότητα ελαιόλαδου και έλλειψη αρωματικών. Αυτά τα τζατζίκια απογοητεύουν τον ουρανίσκο μας και δεν τιμούν επίσης την κληρονομιά της ελληνικής κουζίνας.

Η συνταγή που σας προτείνουμε αποτελεί μια ανανέωση της κλασικής συνταγής. Αντί για απλό γιαούρτι, χρησιμοποιούμε στραγγιστό γιαούρτι σε συνδυασμό με λευκό κρεμώδες τυρί, που προσδίδει επιπλέον βελούδινη υφή και γευστική πλούσια αίσθηση. Τα αρωματικά υλικά που προσθέτουμε αναδεικνύουν τη γεύση και το άρωμα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γεύσης.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ή κατίκι Δομοκού ή ξύγαλο
  • 1 αγγούρι μέτριο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • Λίγο ξύδι
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο
  • 1 καρότο μικρό λεπτοξυσμένο
  • 5-6 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι λευκό

Πως θα το φτιάξετε

Πλένουμε και στεγνώνουμε το αγγούρι. Το κόβουμε κατά μήκος στη μέση και αφαιρούμε τα σποράκια και τις άκρες του. Το ξύνουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη μαζί μάλιστα με τη φλούδα και το ρίχνουμε σε σουρωτήρι.

Αλατίζουμε και το αφήνουμε πάνω από ένα μπολ να βγάλει τα ζουμιά του. Το πιέζουμε μάλιστα λίγο με το χέρι για να βγάλει όσο περισσότερα υγρά γίνεται.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί κρέμα μέσα σε ένα ευρύχωρο μπολ και προσθέτουμε μέσα το στραγγισμένο αγγούρι, το λιωμένο σκόρδο, τον άνηθο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο.
Προαιρετικά μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ψιλοκομμένο δυόσμο και τριμμένο καρότο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε επίσης λίγο ξύδι και έξτρα αλατοπίπερο αν είναι απαραίτητο.

Δοκιμάστε αυτήν την ανανεωμένη συνταγή για τζατζίκι την Τσικνοπέμπτη και εντυπωσιάστε τους φίλους και την οικογένειά σας με την απόλυτη γευστική απόλαυση. Σίγουρα θα μας θυμηθείτε!

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Σάλος στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανέβασε βίντεο με τη σύλληψη του Μπαράκ Ομπάμα

Σάλος στις ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε βίντεο με τη σύλληψη του Μπαράκ Ομπάμα μέσα…

6 ώρες ago

Εξελίξεις σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό εν μέσω μεταγραφών

Η εκπομπή "Magic EuroLeague" επέστρεψε με πλούσιο σχολιασμό της επικαιρότητας και «καυτές» ειδήσεις από το…

10 ώρες ago

«Κολομβία» έγινε η Λιβαδειά: Ο ένας τον μαχαίρωσε και ο άλλος τον «πάτησε» με ΙΧ

Κολομβία έγινε και η Λιβαδειά με την εγκληματικότητα να «χτυπάει κόκκινα»: Ο ένας τον μαχαίρωσε…

14 ώρες ago

ΟΑΚΑ: Παναθηναϊκός και Αυστραλία σε συνάντηση συνεργασίας

Ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του την Πρέσβειρα της Αυστραλίας, Alison Duncan, και τον Πρόεδρο…

15 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Ποιοι αντικαθιστούν τον Βαλαντσιούνας και τι αλλάζει στον σχεδιασμό

Παρόλο που ο Γιόνας Βαλαντσιούνας δήλωσε πως θα παραμείνει στους Ντένβερ Νάγκετς, το θέμα της…

16 ώρες ago

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου παραιτήθηκε και επέστρεψε την επιδότηση

Ο Λάμπρος Αντωνόπουλος, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, υπέβαλε την παραίτησή του από…

16 ώρες ago