ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τσικνοπέμπτη – Το μυστικό για τέλειο, βελούδινο, τζατζίκι: Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Βήμα - βήμα οι οδηγίες

Published by
Συντακτική Ομάδα

Το τζατζίκι, αποτελεί την αγαπημένη «αλοιφή» της ελληνικής κουζίνας, αναπόσπαστο μέρος των ελληνικών τραπεζιών. Με την ιδανική ισορροπία γεύσης και απλότητας, συνοδεύει με μοναδικό τρόπο ψητά και τηγανιτά κρέατα, θαλασσινά, και λαχταριστά λαχανικά, προσφέροντας μια απόλυτα ελληνική γαστρονομική εμπειρία.

Ωστόσο, όλοι έχουμε ζήσει μια απογοητευτική εμπειρία με ένα τζατζίκι που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Υδαρές, λίγο ή καθόλου στραγγισμένο, με υπερβολική ποσότητα ελαιόλαδου και έλλειψη αρωματικών. Αυτά τα τζατζίκια απογοητεύουν τον ουρανίσκο μας και δεν τιμούν επίσης την κληρονομιά της ελληνικής κουζίνας.

Η συνταγή που σας προτείνουμε αποτελεί μια ανανέωση της κλασικής συνταγής. Αντί για απλό γιαούρτι, χρησιμοποιούμε στραγγιστό γιαούρτι σε συνδυασμό με λευκό κρεμώδες τυρί, που προσδίδει επιπλέον βελούδινη υφή και γευστική πλούσια αίσθηση. Τα αρωματικά υλικά που προσθέτουμε αναδεικνύουν τη γεύση και το άρωμα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γεύσης.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ή κατίκι Δομοκού ή ξύγαλο
  • 1 αγγούρι μέτριο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • Λίγο ξύδι
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο
  • 1 καρότο μικρό λεπτοξυσμένο
  • 5-6 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι λευκό

Πως θα το φτιάξετε

Πλένουμε και στεγνώνουμε το αγγούρι. Το κόβουμε κατά μήκος στη μέση και αφαιρούμε τα σποράκια και τις άκρες του. Το ξύνουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη μαζί μάλιστα με τη φλούδα και το ρίχνουμε σε σουρωτήρι.

Αλατίζουμε και το αφήνουμε πάνω από ένα μπολ να βγάλει τα ζουμιά του. Το πιέζουμε μάλιστα λίγο με το χέρι για να βγάλει όσο περισσότερα υγρά γίνεται.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί κρέμα μέσα σε ένα ευρύχωρο μπολ και προσθέτουμε μέσα το στραγγισμένο αγγούρι, το λιωμένο σκόρδο, τον άνηθο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο.
Προαιρετικά μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ψιλοκομμένο δυόσμο και τριμμένο καρότο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε επίσης λίγο ξύδι και έξτρα αλατοπίπερο αν είναι απαραίτητο.

Δοκιμάστε αυτήν την ανανεωμένη συνταγή για τζατζίκι την Τσικνοπέμπτη και εντυπωσιάστε τους φίλους και την οικογένειά σας με την απόλυτη γευστική απόλαυση. Σίγουρα θα μας θυμηθείτε!

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Σοκ: Μωρό γεννήθηκε χωρίς πόδια από λάθος γιατρού

Σοκ με μωρό που γεννήθηκε χωρίς πόδια από λάθος του γυναικολόγου γιατρού... Aποζημίωση 350.000 ευρώ…

5 ώρες ago

FDA: Στο φως έκθεση σοκ για θανάτους παιδιών από εμβόλια κατά της COVID

Έρχεται στο φως από τον FDA έκθεση σοκ, με πλήρη στοιχεία, για θανάτους παιδιών από…

8 ώρες ago

Λαμπερή επιδερμίδα με το μυστικό των Ιαπωνέζων: Φτιάξε τη δική σου κρέμα προσώπου

Το μυστικό για λαμπερή επιδερμίδα, σύμφωνα με τις Ιαπωνέζες, βρίσκεται στο ρύζι. Αυτό το φυσικό…

10 ώρες ago

Μουντιάλ 2026: Ο Καρέτσας αποθεώνεται – Έδωσε τα παπούτσια του σε παιδί (βίντεο)

Μετά τον θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδας επί της Λευκορωσίας (5-1) στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026,…

10 ώρες ago

Το υπέγραψε ο Τραμπ: Γιατί μετονομάζει ξαφνικά το Υπουργείου Άμυνας σε Πολέμου;

Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ μετονομάζει ξαφνικά το Υπουργείου Άμυνας σε Πολέμου; Υπέγραψε το σχετικό Διάταγμα…

10 ώρες ago

Άνδρας έσπειρε τον τρόμο στον Προαστιακό με μπαλτά

Άνδρας έσπειρε τον τρόμο στον Προαστιακό, στους Αγίους Αναργύρους, ενώ κυκλοφορούσε με μπαλτά μέσα σε…

11 ώρες ago