Αυτή η συνταγή σας επιτρέπει να φτιάξετε μια γρήγορη και εύκολη πίτσα χρησιμοποιώντας τορτίγιες και φριτέζα αέρος. Είναι ιδανική για όταν έχετε λίγο χρόνο αλλά θέλετε ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα.
Υλικά (για 4 μερίδες)
6 μεγάλες τορτίγιες
300 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
1 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
6 μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
12 φέτες πεπερόνι
Για την σάλτσα ντομάτας
150 γρ. συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας (ή πελτέ ή κέτσαπ)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κουτ. γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
1/2 κουτ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το ψήσιμο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Καθώς και αποξηραμένο θυμάρι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη σάλτσα: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας.
Γεμίστε τις τορτίγιες: Απλώστε κάθε τορτίγια στον πάγκο εργασίας και μοιράστε την νοητά σε τέταρτα.
Στο κάτω αριστερό τέταρτο, απλώστε λίγη σάλτσα ντομάτας.
Επίσης στο πάνω αριστερό τέταρτο, βάλτε λίγο τυρί και πιπεριά.
Επιπλέον στο πάνω δεξί τέταρτο, βάλτε τα μανιτάρια και λίγο τυρί.
Ακόμη, στο κάτω δεξί τέταρτο, απλώστε λίγη σάλτσα ντομάτας και το πεπερόνι.
Διπλώστε τις τορτίγιες: Στη συνέχεια διπλώστε κάθε τορτίγια στη μέση και μετά ξανά στη μέση, ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο.
Ψήστε τις πίτσες: Κατόπιν αλείψτε τις τορτίγιες εξωτερικά με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με θυμάρι. Ψήστε τις στη φριτέζα αέρος στους 165°C για 10 λεπτά.
Σερβίρετε: Σερβίρετε τις πίτσες ζεστές.
Συμβουλές
Ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας υλικά για την πίτσα, όπως ελιές, κρεμμύδι, μπέικον κ.α.
Αν δεν έχετε φριτέζα αέρος, μπορείτε να ψήσετε τις πίτσες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά.
Επίσης για πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν στη σάλτσα ντομάτας.
Μπορείτε να ετοιμάσετε τις τορτίγιες με τα υλικά και να τις ψήσετε αργότερα.
Χορηγούμενο