Η παράδοση θέλει να βάφουμε κόκκινα αυγά τη Μεγάλη Πέμπτη. Σας παρουσιάζουμε όλα τα μυστικά για να πετύχετε το ιδανικό βάψιμο, βράσιμο και γυάλισμα και να έχετε τα πιο όμορφα πασχαλινά αυγά στο τραπέζι σας. Ένας δημοφιλής τρόπος είναι με χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Λευκά αυγά αποκτούν έντονο κόκκινο χρώμα, ενώ τα μπεζ ένα βαθύ, βυσσινί τόνο. Για ευκολότερο ξεφλούδισμα, προτιμήστε αυγά 7-10 ημερών. Πριν το βράσιμο, αφήστε τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για να μην σπάσουν. Ελέγξτε τα για ρωγμές και καθαρίστε τα καλά.
Για το βράσιμο, τοποθετήστε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και ένα πανί στον πάτο. Βάλτε τα σε μονή στρώση και βράστε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα. Αυτός ο τρόπος βοηθάει το ασπράδι να παραμείνει τρυφερό. Το βράσιμο μπορεί να γίνει και από τη Μεγάλη Τετάρτη.
Για το βάψιμο, όταν το νερό κοχλάσει, ρίξτε ξύδι και σβήστε το μάτι. Αφήστε τα αυγά σκεπασμένα για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, στεγνώστε τα καλά. Αν χρησιμοποιείτε έτοιμη βαφή, ακολουθήστε τις οδηγίες. Φορέστε γάντια κατά τη διάρκεια του βαψίματος. Βγάλτε προσεκτικά τα βαμμένα αυγά και αφήστε τα να στεγνώσουν. Τέλος, γυαλίστε τα με ένα πανί ή βαμβάκι εμποτισμένο σε ελαιόλαδο, φορώντας πάντα γάντια.
Χορηγούμενο