Αυτό το μπέργκερ είναι μια εξαιρετική επιλογή για χορτοφάγους, καθώς είναι γεμάτο γεύση και υφή. Τα μπιφτέκια από πατάτα, κινόα και μανιτάρια είναι πολύ νόστιμα και θρεπτικά, ενώ τα λαχανικά και η κέτσαπ προσθέτουν φρεσκάδα και γεύση.
Για τα μπιφτέκια:
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
και 2 μανιτάρια πορτομπέλο, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300 γραμμάρια πατάτες, βρασμένες και λιωμένες
150 γραμμάρια κινόα, βρασμένη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
Ξύσμα από 2 λάιμ
καθώς και 70 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
4 ψωμάκια για μπέργκερ
30 γραμμάρια σπιτική κέτσαπ
1 ντομάτα, σε φέτες
1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
4 φύλλα μαρουλιού
Πίκλες σέλερι
Προετοιμασία μπιφτεκιών:
Πρώτα ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια.
Στη συνέχεια ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσαφίσουν.
Επίσης λιώστε τις βρασμένες πατάτες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ, μέχρι να γίνουν σχεδόν πουρές.
Επιπλέον προσθέστε τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατέψτε.
Κατόπιν προσθέστε την κινόα, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το ξύσμα λάιμ, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
Παράλληλα ανακατέψτε καλά και πλάστε 4 μπιφτέκια.
Έπειτα τοποθετήστε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί και βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξουν.
Ωστόσο προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Μετά ψήστε τα μπιφτέκια για 25-30 λεπτά.
Συναρμολόγηση μπέργκερ:
Αρχικά αλείψτε το κάτω μέρος του ψωμιού με κέτσαπ.
Τοποθετήστε το μπιφτέκι, τη φέτα ντομάτας, τη ροδέλα κρεμμυδιού, το φύλλο μαρουλιού και τις πίκλες σέλερι.
Τέλος καλύψτε με το πάνω μέρος του ψωμιού.
Χορηγούμενο