ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βίντεο σοκ: Δείτε πως φτιάχνεται το ζαμπόν !

Published by
Συντακτική Ομάδα

Ένα βίντεο που έχει έρθει στο προσκήνιο και παρουσιάζει πως φτιάχνεται το ζαμπόν έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο TikTok, με αρκετούς να κάνουν λόγο πως δεν πρόκειται να φάνε ξανά ζαμπόν.

Ένα ανατριχιαστικό viral βίντεο καταγράφει μια ενοχλητική ροζ, κολλώδη ουσία να αναμειγνύεται σε μια βελούδινη, μαλακή υφή, η οποία στη συνέχεια εναποτίθεται σε καλούπια από κασσίτερο που μοιάζουν με το σχήμα μιας φραντζόλας ψωμιού. Μετά από αυτό το ανησυχητικό βήμα, το μείγμα στο χρώμα του Pepto-Bismol υποβάλλεται σε ψήσιμο και τεμαχισμό, με αποτέλεσμα αυτό που αναγνωρίζουμε ως το γνωστό συσκευασμένο αλλαντικό.

Δείτε το βίντεο μέσα από το εργοστάσιο που σόκαρε το TikTok

«Δεν θέλω να το πιστέψω αυτό», αυτό είναι το κυρίαρχο σχόλιο που επικρατεί κάτω από την δημοσίευση. Το συναίσθημά τους είχε απήχηση στους θεατές, καθώς το βίντεο συγκέντρωσε περισσότερες από 10 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Οι μάρτυρες παρακολουθούσαν το υλικό με τρόμο, καθώς συμβιβάζονταν με την αποκάλυψη ότι το τελικό προϊόν δεν ήταν τίποτε άλλο από επεξεργασμένες φέτες ζαμπόν.

Το περιστατικό αυτό εγείρει το ερώτημα αν είναι συνετό να ρωτάμε για την εσωτερική λειτουργία ορισμένων διαδικασιών παραγωγής τροφίμων. Αν και οπτικά παράξενη, η μέθοδος μοιράζεται ομοιότητες με τη δημιουργία ενός άλλου αγαπημένου σνακ: των χοτ ντογκ. Ακριβώς όπως και το επεξεργασμένο ζαμπόν, τα χοτ ντογκ υφίστανται μετατροπή σε μια σύσταση που μοιάζει με κουρκούτι, προτού υιοθετήσουν το εικονικό τους σχήμα.

Παρ’ όλα αυτά, η McLean Meats διευκρινίζει ότι τα αλλαντικά συνήθως παρασκευάζονται από «μηχανικά αποστεωμένα κομμάτια κρέατος που αλέθονται σε πολτό», ο οποίος στη συνέχεια πλάθεται και κόβεται σε φέτες, όπως ακριβώς φαίνεται στο βίντεο.

Αν η αποκάλυψη της αυλαίας στην παραγωγή αλλαντικών δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει τους καταναλωτές, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων αλλαντικών μπορεί να ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχόμενου καρκίνου.

Η Diana Rodgers, διαιτολόγος και συγγραφέας, έχει σημειώσει ότι η κατανάλωση κρέατος μειώνεται ήδη στις χώρες υψηλού εισοδήματος χωρίς να είναι απαραίτητη η εκτεταμένη σήμανση.

«Βλέπουμε έλλειψη σιδήρου και το κρέας είναι η καλύτερη πηγή (σιδήρου)», τόνισε. «Πρέπει να περιορίσουμε τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα και όχι τις υγιεινές πρωτεΐνες όπως το κρέας».

Δείτε ένα ακόμη βίντεο παρασκευής crab sticks

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Πώς οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έκαναν τεστ εγκυμοσύνης πριν από 3.500 χρόνια

Πριν από 3.500 χρόνια, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ανέπτυξαν ένα από τα πρώτα τεστ εγκυμοσύνης στην…

4 λεπτά ago

Airbnb: Σαρωτικές αλλαγές και «τσουχτερά» πρόστιμα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Από την 1η Οκτωβρίου, το τοπίο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις αλλάζει ριζικά. Η κυβέρνηση θέτει…

18 λεπτά ago

Διπλή τραγωδία στην Ολυμπία Οδό: Η 70χρονη οδηγούσε αντίθετα για ένα χιλιόμετρο πριν τη σύγκρουση

Μια φρικτή τραγωδία εκτυλίχθηκε την Πέμπτη (11/09) στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος…

27 λεπτά ago

Τραγωδία στην Κρήτη: 20χρονη παρασύρθηκε θανάσιμα στον ΒΟΑΚ

Μια 20χρονη αλλοδαπή έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο πριν τα…

36 λεπτά ago

150 ευρώ voucher για μαθητές: Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα σχολικών ειδών

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε τη χορήγηση επιδόματος 150 ευρώ σε οικογένειες με πολύ χαμηλά…

43 λεπτά ago

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θριαμβεύει: Αυτή είναι η «πραγματική νίκη» για το Final Four

Η επίσημη ανακοίνωση της Euroleague πως το Final Four θα διεξαχθεί στην Αθήνα έφερε ξανά…

56 λεπτά ago