Χορηγούμενο
ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

‘Βόμβα’: Έρευνα για τον Κοκλώνη για απάτη και σε βάρος της Κομισιόν;

Στο 'στόχαστρο' της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ο παρουσιαστής!

Χορηγούμενο

Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αναμένεται να προκαλέσει το πόρισμα-βόμβα 80 σελίδων του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη για τον παρουσιαστή και παραγωγό Νίκο Κοκλώνη.

«Προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις» ότι οι εμπλεκόμενοι φέρονται να «συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με διευθύνοντα το Νίκο Κοκλώνη με σκοπό τη διάπραξη απάτης σε βαθμό κακουργήματος κατά του ελληνικού Δημοσίου και της ΕΕ καθώς επίσης και του αδικήματος της νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες» τονίζεται στο πόρισμα-καταπέλτη του Χ. Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με το documentonews.gr., μέσω της εταιρείας BARKINGWELL PROGRESS, ο γνωστός παρουσιαστής φέρεται να έπραξε απάτη σε βάρος της Κομισιόν καθώς έλαβε χρηματοδότηση ύψους 9,935 εκατ., ωστόσο η επιδότηση φέρεται να έγινε με παράνομο τρόπο, καθώς ο Κοκλώνης φέρεται να δήλωσε εικονικές επιχειρήσεις ως συνδεδεμένες με την συγκεκριμένη εταιρεία.

Στο πόρισμα που όπως αποκαλύφθηκε τον εμπλέκει σε εγκληματική οργάνωση που ξεπλένει μαύρο χρήμα, περιλαμβάνονται 7 πρόσωπα και συνολικά 13 εταιρείες, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά για βλάβη των οικονομικών συμφερόντων της Κομισιόν μέσω εταιρείας που συνδέεται με τον παρουσιαστή.

Οι επιχειρήσεις – ‘φαντάσματα’

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στην υπόθεση, εκτός από τον Κοκλώνη, εμπλέκονται μία δικηγόρος, δύο διαχειριστές εταιρειών και ένας λογιστής, οι οποίοι φέρονται να ίδρυαν επιχειρήσεις με στόχο να καταχραστούν χρήματα του ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα φρόντιζαν να εμφανίζουν ως «νόμιμα» χρήματα από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κοκλώνης φέρεται να χρησιμοποίησε ανύπαρκτο διαχειριστή στις εταιρείες, προκειμένου να αναλάβει την ποινική και ατομική ευθύνη των χρεών που θα δημιουργούσαν οι εταιρείες του. Τα χρέη δημιουργούνταν είτε από παράνομη ιδιοποίηση ΦΠΑ, είτε από ανεξόφλητους φόρους εισοδήματος η φόρους μισθωτών υπηρεσιών.

Στην έρευνά της η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος εντόπισε τέσσερις εικονικές εταιρείες, ενώ δύο από τις συνολικά 13 εταιρείες χαρακτηρίζονται ως εταιρείες «κέλυφος» με τη μητρική τους εταιρεία να βρίσκεται στο εξωτερικό ενώ δύο ακόμη εταιρείες φέρονται να είχαν χρησιμοποιηθεί ως όχημα νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

Κάπως έτσι, ο Κοκλώνης φέρεται να έχει λάβει ως επιστροφή φόρου πάνω από 2 εκατ. ευρώ, ενώ φέρεται να πήρε άλλα 615.000 ευρώ μέσω της επιστροφής του φόρου εισοδήματος, τη στιγμή που δημιούργησε χρέη προς το δημόσιο πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

Αδέσμευτοι οι λογαριασμοί για τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων του που τους έκανε «ασπίδα» του

Σημειώνεται ότι την ώρα που ο γνωστός παρουσιαστής εργαλειοποιεί τους υπαλλήλους του, προκειμένου να ορθώσει ανάστημα μπροστά στα όσα τού καταλογίζει το πόρισμα μέσα από τη συχνότητα ενός ιδιωτικού σταθμού, με ύφος καναλάρχη, γίνεται γνωστό ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί ή ο τραπεζικός λογαριασμός μισθοδοσίας των εταιριών του παραμένουν αδέσμευτοι, για τις μισθοδοσίες των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το capital.gr, τόσο το πόρισμα της Αρχής όσο και ο νόμος για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προβλέπουν τη δυνατότητα να εξαιρούνται της δέσμευσης οι λογαριασμοί μισθοδοσίας.


Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button