ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

‘Βόμβα’: Με ποιόν ήταν παντρεμένη η Δήμητρα Λιάνη πριν τον Ανδρέα Παπανδρέου;

Ο άγνωστος γάμος και η αθέατη ζωή της!

Η Δήμητρα Λιάνη θα είναι πάντοτε συνδεδεμένη με τον Ανδρέα Παπανδρέου, λόγω του πολυσυζητημένου γάμου τους, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως δεν είχε και πριν περιπέτειες.

Η Δήμητρα Λιάνη, κόρη στρατιωτικού, γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1955 σε ένα σπίτι επί της οδού… 3ης Σεπτεμβρίου. Στα 20 χρόνια της εργάζεται σε ένα φαρμακείο της Κυψέλης και σκοπεύει να παντρευτεί με τον φαρμακοποιό, ενώ παράλληλα διδάσκει γαλλικά σε μικρά παιδιά.

Παίρνει μέρος σε έναν διαγωνισμό της Ολυμπιακής Αεροπορίας και προσλαμβάνεται ως αεροσυνοδός. Αργότερα εξασφαλίζει μια άδεια άνευ αποδοχών και φεύγει για το Παρίσι για σπουδές.

Επιστρέφει και παντρεύεται με τον Αλέξη Καπόπουλο, με τον οποίο θα πάρουν την εκπομπή «Μισό-Μισό», που θα σταματήσει στα οκτώ επεισόδια λόγω έλλειψης θεαματικότητας. Ο Καπόπουλος, μάλιστα, υπήρξε μέλος του ΚΚΕ μ-λ και μέχρι και σήμερα είναι ενεργό μέλος της Αριστεράς.

Αυτή η εκπομπή θα είναι το όχημα με το οποίο η Λιάνη, που από την πλευρά της ξεκαθάρισε το αν θα παρουσιάσει δικό της κόμμα, θα βγει στο προσκήνιο, ενώ στο παρασκήνιο η κυβέρνηση απασχολείται για πρώτη φορά με την «αεροσυνοδό για την οποία ενδιαφέρεται ο Πρόεδρος».

Από τότε, φυσικά, ξεκίνησε και η ιστορία τους, για να μετατραπεί σε έναν από τους πιο πολυσυζητημένους έρωτες στην χώρα μας. Με τον πρώην σύζυγο της, τον αρχιτέκτονα Αλέξη Καπόπουλο είχαν παντρευτεί με πολιτικό γάμο το 1983 και πήραν διαζύγιο το 1987.

Δείτε το παρακάτω βίντεο από τη σειρά «Μισό – Μισό»

Η ζωή και η πορεία του Αλέξη Καπόπουλου

Ο Αλέξης Καπόπουλος γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα και είναι αρχιτέκτονας-πολεοδόμος. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ε. Μ. Πολυτεχνείο με δασκάλους τους: Ιωάν. Δεσποτόπουλο, Χατζηκυριάκο-Γκίκα, Μιχελή, Τ. Μάρθα, Αντ. Σώχο, Ν. Εγγονόπουλο, Κ. Μπίρη, Αντ. Κριεζή, Άγγ. Προκοπίου.

Εργάστηκε σαν αρχιτέκτονας στα γραφεία των Τ. Χ. Ζενέτου, Αρ. Προβελέγγιου, Ιωάν. Λιάπη, Α. Chenut W. Smith και Fr. Basil.
Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία στην Πολεοδομία, στην Εθνολογία-Πολιτισμική Ανθρωπολογία και στην Αναστήλωση Παλαιών και Νεότερων Μνημείων και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα πειραματικού κινηματογράφου και σκηνοθεσίας. Είχε για δασκάλους τους: Η. Lefebvre, J. Rouch, Μ. Κούντερα, J. Espagne, Hel. Puiseux, Γ, Σεβαστίκογλου κ.ά.

Έλαβε μέρος και βραβεύτηκε σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στη Γαλλία.

Μόνιμος συνεργάτης του ΥΠΕΧΩΔΕ στη Δ/ση παραδοσιακών οικισμών και συνεργάτης της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, εργαζόμενος παράλληλα και σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

Συνεργάτης-μέλος της ομάδας για την διάσωση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς (C.A.U.E. 93) της Prefecture Seine St Denis στο Παρίσι (Bobigny), και της ομάδας πειραματικού κινηματογράφου Djiga Vertof. Δίδαξε Αρχιτεκτονική Σύνθεση σαν Υπ. Διδακτ. στο ΕΜΠ και διδάσκει Αρχιτ. Σύνθ. Εσωτ. Χώρων στον ΑΚΤΟ.

Έχει εκπονήσει σειρά αρχιτεκτονικών μελετών μεταξύ των οποίων: Μελέτη Αποκατάστασης Παραδοσιακών Κτηρίων της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα, Μελέτη Ανάπλασης της περιοχής Θησείου, Προμελέτη Λιμένος Ρεθύμνου στην Κρήτη, Μελέτη Αποκατάστασης Παραδοσιακών Κτηρίων της οδού Σταδίου στην Αθήνα, Μελέτη Κυκλοφοριακού της Αθήνας (W. Smith), Μελέτη Περιφερειακής Ανάπτυξης Κράτους (Fr. Basil), Μελέτη Δημιουργίας «νησίδων ηρεμίας» στις κορεσμένες περιοχές αστικού ιστού της Αθήνας (ΥΠΕΧΩΔΕ), Μελέτες κατoικών, βιομηχανιών και κτηρίων γραφείων στην Αθήνα κ.λ.π.

Back to top button