Χορηγούμενο
ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Αδιανόητο: Νέοι συνοριοφύλακες δηλώνουν «γκέι» για να μην τους στείλουν στον Έβρο!

Παρουσιάζουν και εικονικά σύμφωνα συμβίωσης, ακόμη και με ηλικιωμένους!

Χορηγούμενο

Κωμικοτραγικές καταστάσεις ενόψει της επικείμενης τοποθέτησης 250 νέων συνοριοφυλάκων, στις δύο Αστυνομικές Διευθύνσεις του Έβρου.

Οι νέοι συνοριοφύλακες υπογράφουν σύμφωνα συμβίωσης προκειμένου να βελτιώσουν τη μοριοδότησή τους και να μην υπηρετήσουν στον βόρειο Έβρο. Αλλά στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Το τραγελαφικό της κατάστασης είναι ότι πολλοί έχουν υπογράψει σύμφωνα συμβίωσης. Και όχι μόνο με το αντίθετο φύλο, αλλά και μεταξύ ανδρών!

Παρουσιάζουν σωριδών σύμφωνα συμβίωσης, ακόμη και με άτομα του ιδίου φύλου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, έχουν υπογραφεί και υπάρχουν δεκάδες εικονικά «Σύμφωνα Συμβίωσης», τα οποία ξεπερνούν ακόμα και τα 100, από τους 250 νέους Συνοριοφύλακες που έχουν προσληφθεί, προκειμένου να εξασφαλίζουν τα 5 μόρια που προβλέπεται ότι μπορεί να πάρει κάποιος και έτσι να τοποθετηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Αυτό γιατί οι περισσότεροι θέλουν να μείνουν στην πρωτεύουσα του Έβρου. Και να υπηρετούν στα τρία Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, που ανήκουν σε αυτήν. Δηλαδή σε Φέρες, Τυχερό και Σουφλί, όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν συνολικά 115 άτομα.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν, από τους 250 νέους συνοροφύλακες ξεκίνησε την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, η γραπτή Δήλωση Επιθυμίας Τοποθέτησης στις δυο Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας και στα συνολικά 7 Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης του νομού, συν το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου Ορεστιάδας. Στο ίδιο έντυπο, δηλώνουν την οικογενειακή τους κατάσταση, αν είναι παντρεμένοι και έχουν παιδιά ή αν έχουν υπογράψει «Σύμφωνο Συμβίωσης».

Στην τελευταία περίπτωση, πριμοδοτούνται με 5 επιπλέον μόρια και μπορεί έτσι να βελτιώσουν πάρα πολύ την σειρά κατάταξης για τις 115 θέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Οι υπόλοιπες 135 είναι στην αντίστοιχη της Ορεστιάδας και αναλυτικά προβλέπεται να τοποθετηθούν:

Παρ΄ όλα αυτά, όμως, όσοι πέτυχαν πολύ καλή θέση, με βάση τις εξετάσεις, δεν είναι σίγουροι ότι θα τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση της Αλεξανδρούπολης. Στην οποία δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι θέλει να βρεθεί η συντριπτική πλειοψηφία των 250 νέων συνοριοφυλάκων.

Η μάχη των ‘βυσμάτων’

Εκτός λοιπόν από την… πολιορκία των βουλευτικών, αστυνομικών και άλλων γραφείων από κάποιους και τους γονείς τους, σχεδόν οι μισοί προκειμένου να τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και να μένουν στην πόλη, υπέγραψαν τους τελευταίους μήνες τα «Σύμφωνα Συμβίωσης» για τα 5 μόρια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν όχι όλα, τουλάχιστον η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι… εικονικά. Τα υπέγραψαν δηλαδή και προέκυψαν μετά την πρόσληψη τους.

Κάποιοι μάλιστα επιμένουν ότι σε αυτά τα Σύμφωνα Συμβίωσης, υπάρχουν… τραγελαφικές καταστάσεις. Γιατί δεν είναι μόνο μεταξύ ανδρών και γυναικών, με άτομα που μένουν στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Αλλά εκτός από το ότι κάποιοι εμφανίζουν Σύμφωνα Συμβίωσης ακόμα και με… ηλικιωμένους άνω των 60 ετών. Αλλά υπάρχουν και Σύμφωνα Συμβίωσης και… μεταξύ ανδρών!

Όλα αυτά αποτελούν κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των νέων Συνοριοφυλάκων και των οικογενειών τους. Με αποτέλεσμα όλη αυτή η κουβέντα και οι πληροφορίες να έχουν δημιουργήσει ένα πολύ άσχημο κλίμα.

Όσοι είχαν πολύ καλές επιδόσεις στα γραπτά, στις δοκιμασίες και τα τεστ, φοβούνται ότι θα παρακαμφθούν με την… εφεύρεση των εικονικών «Συμφώνων Συμβίωσης». Και ενώ το δικαιούνται, να μην τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Ο Θεοδωρικάκος διέταξε έρευνα

Την αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, προκάλεσαν τα σχετικά δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διεξάγεται διοικητική έρευνα σχετικά με καταγγελλόμενα σε δημοσιεύματα που αφορούν στην υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες».

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button